Свободно време

InterContinental Sofia става най-луксозният хотел в България

Хотелът в България е част от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts

25.10.2018г. / 16 51ч.
Мария Дуковска
InterContinental Sofia става най-луксозният хотел в България

Над 500 гости присъстваха на бляскавото откриване на първия хотел от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts. Посланици, представители на чужди мисии, международни инвеститори и ключови бизнесмени бяха сред първите гости на петзвездния хотел. За тяхното добро настроение се погрижиха талантливите музиканти от струнен квартет Стрингс, Любо Киров, Васил Петров и Орлин Павлов.

А изненадата на вечерта бяха двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария, част от групата на InterContinental, шеф Артур Февре и шеф Тео Рандал. Те приготвиха на живо авторски рецепти, които ще бъдат включени в разнообразното меню на Floret Restaurant and bar.

Символичната лента по повод откриването на хотела беше прерязана от генералния мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала, вицепрезидента Оперативни дейности Луксозни хотели на InterContinental за Европа Фергюс Стюарт, управителя на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.

InterContinental Sofia се намира на площад „Народно събрание“ 4 и разполага с над 635 кв. м зали за корпоративни събития и социални дейности, 194 луксозни стаи за гости, в това число 20 Club InterContinental стаи и 37 апартамента, директна връзка с летище София и много други екстри. InterContinental Sofia е със спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и с впечатляваща гледка към златните кубета на храм-паметника „Александър Невски“.

Хотелът в България е част от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts, които са под шапката на InterContinental Hotels Group (IHG®). Компанията, която има 70-годишна история, оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша. Всеки един от хотелите, включително този в България, предлага изключително луксозни услуги на своите клиенти, съчетавайки международно ноу-хау и местните традиции. „Разработихме услугата InterContinental Club Lounge, която дава специални предимства на гостите, включващи персонално обслужване и ексклузивни привилегии, които правят престоя на гостите още по-специален“, каза Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia. Луксозният хотел предлага също така професионални консиерж услуги с индивидуален подход към всеки гост и неговите нужди. „Всичко това поставя София на картата на луксозния пазар на хотели и ще привлече висок клас туристи от целия свят, категоричен е Зукала.

На бляскавото парти всички присъстващи имаха възможността да опитат и специалните вина Face-to-face на New Bloom Winery.

Коментирай
Здраве и красота