Свободно време

„В лунната стая“ – Валери Петров

Възхитително ново издание с твърди корици, илюстрирано от Росица Ралева

11.11.2018г. / 06 08ч.
Аз жената
Корица: Colibri

Корица: Colibri

Излезе още една от любимите на няколко поколения приказки на Валери Петров – „В лунната стая“. За дечица на възраст над 4 години!

„В лунната стая“ разказва в стихчета историята на малката Роси, третокласничка с буден ум и добро сърце, която е самичка у дома. Малко преди Луната да изплува на небето, у Росини звънва телефонът. Росето отривисто вдига слушалката, за да чуе гласа на майка си, която я убеждава да седне на пианото и да посвири. И Росето сяда, но така да не ѝ се свири! Затова решава да се обади в пожарната команда и да се пошегува с дежурния. Един ден обаче нейното пиано оживява и от него излизат лунни лъчи, които ѝ изнасят омаен концерт...

Валери Петров не се нуждае от представяне, защото е любимец и на малки, и на големи. Ненадминат поет и преводач, драматург и сценарист от вида на „хвърчащите хора“, той е автор и на скъпоценни произведения за деца, много от които имат филмови версии и драматизации. Незабравими са приказките „Копче за сън“, „Меко казано“, „В лунната стая“, „Пук!“ и „Бяла приказка“, обединени в сборника „Пет приказки“. Изнасянето им в отделни книжки подчертава уникалния чар на всяка от тях.

– По стените бели
ний плетем дантели
и тъчем гоблени,
от сребро облени.

* * *

– Но тъй като по наште фигури
това навярно не личи,
то нека всички бъдат сигурни,
че ние лунни сме лъчи!

На книжния пазар от 9 ноември 2018 г.
Обем: 80 стр.
Издателство: „Колибри“
Корична цена: 17 лв.

Коментирай