Обща астрологична прогноза за характера на 2019-а година

Изработена от астролог Петя Георгиева

2018-12-12 13:40:00 | Мария Дуковска

Човекът е любознателно, да не кажем любопитно същество и непрекъснато се опитва да изпреварва събитията.

Ето, остава малко повече от половин месец до настъпването на 2019-а година, а всички бясно търсят информация за нея, надявайки се да разберат „какво ще се случи“ и то по възможност с подробности.

И сигурно забелязвате, че информацията в по-голямата си част е свързана с китайския зодиак, че много повече е написано за годината на Жълтата Земна Свиня, която между другото ще започне чак на 05.02.2019 г., отколкото за събитията, които ни очакват след 01.01.2019 г.

Логично е да си зададете въпроса: а дотогава?

Освен това всяка календарна година си има собствен управител, но управителите се сменят на датата 21.03. В момента сме в годината на Венера, на 21.03 започва годината на Меркурий.
Изобщо, недоверието на част от хората към астрологията идва от факта, че тя им изглежда твърде абстрактна наука. Всъщност е изключително точна.

Как влиянието на планетите и аспектите помежду им ще се отразят върху обикновеното ежедневие на земните хора през 2019-а година?

Първо трябва да се знае, че периодът и силата им на влияние са различни и зависят от скоростта им на движение и местонахождението им в конкретен знак.

Да започнем с нумерологичната характеристика на 2019-а година.

Сборът на последните 2 цифри е 10, т. е. числото на годината е 1 – олицетворява Слънцето. Стремеж за победа, индивидуалност, независимост. Постигане на целите със собствени усилия и способности. И в комбинация с последната цифра 9 разбираме, че става дума за завършване на един цикъл от общественото ни развитие и започване на друг.

Следващата крачка е да видим къде са разположени планетите, за колко време и как „работят“ като ще анализирам влиянието им отзад напред, т. е. от бавните към бързите.

Юпитер в момента е в знака на Стрелеца, на когото е управител и ще остане там до 02.12.2019 г. Ще събуди приключенския дух дори на хората, които принципно са „домоседи“. На всичко отгоре ще създаде и благоприятни възможности за пътешествия, които не бива да пропускате. В много от случаите ще можете да съчетаете полезното с приятното и да превърнете служебно или бизнес пътуване в истинско приключение, изпълнено с неподозирани преживявания.

>> Какво ви очаква през 2019 година според месеца на раждане <<

Сатурн е в знака на Козирога, на който е управител и ще остане там до 21.03.2020 г. Позицията му е благоприятна за целенасочените, принципните, дисциплинираните професионалисти. Онези, които познават правилата, търсят начин да подобрят резултатите, стремят се да са най-добри в избраната от тях сфера. Те ще стабилизират позициите, ще разширят влиянието и ще повишат авторитета си.

Нептун е в знака на Рибите, които също управлява, ще е там доста дълго и въздействието му ще се определя не толкова от разположението, колкото от аспектацията с другите планети.

Влиянието му ще се отрази на духовното ни развитие, особено в периодите, в които е в благоприятни „взаимоотношения“ със Сатурн. Ще се промени връзката между етносите, ще се получи известно преливане на елементи между източната и западната култури, творческите професии ще реализират забележителни постижения. Важно е да се отбележи, че хората трябва да се отнасят предпазливо към мисионерите, опитващи се да ги привличат към идеи със съмнителна духовна стойност и битова перспектива.

>> Какво трябва да знаем за знака на Свинята от китайския хороскоп <<

Марс ще навлезе в знака на Овена на 01.01.2019 г. и ще остане там до 13.02., т. е. почти два месеца. Едно добро начало за активните и инициативните. Ако до този момент идеите им са били „на трупчета“ сега ще могат да „им вдъхнат живот“.

Дотук виждате, че бавните планети поединично са в благоприятна и „помагаща“ позиция, която ще се засилва, когато са в позитивни аспекти и ще отслабва, когато са в негативни.

Влиянието им също така ще се променя в периодите на ретроградно движение, които са за Сатурн от 29.04 до 18.09.2019 г., а за Плутон от 24.04 до 02.10.2019 г. и ще се коментира подробно в месечните прогнози.

>> Астролог Петя Георгиева: През 2019-а трябва да внимаваме за поведението си <<

Периодите на ретроградност на Меркурий през 2019-а са три: 05-28.03, 07-31.07 и 31.10-20.11.2019 г. и ще се коментират подробно в седмичните прогнози.

Венера и Меркурий се движат доста по-бързо и ще сменят местата си няколко пъти през годината.

При такава конфигурация може да се каже, че предстои една сравнително спокойна година.

До март е желателно да поставим в ред личните си отношения, да довършим творческите проекти, а след като Меркурий „влезе в управление“, тенденциите на общественото развитие ще са свързани с неговите сфери на дейност: търговия, комуникация, информация, образование, където предстои да си намерят приложение поредица реформи или иновации.

От написаното дотук виждате, че пътят ни към набелязаните цели ще е сравнително гладък, стига да сме достатъчно активни и да не чакаме резултатите да дойдат наготово.

Колкото повече разширяваме мирогледа си, колкото повече нови знания и умения усвояваме, толкова по-бързо ще напредваме. Най-успешни ще са хората, които не се страхуват да експериментират и чиято работа или бизнес е принципно насочена към въвеждане на новости и повишаване на ефективността. В тази група са също юристите, законотворците, преподавателите.

Предстои период на важни решения, но не се заблуждавайте, че всичко ще върви „като по вода“. Ще има и затруднения, които от една страна ще ни мобилизират, от друга ще ни принуждават да работим с ум, а не с емоции. Напрежението ще се повишава в периодите на съвпад между Сатурн и Плутон, когато конкуренцията ще е по-ожесточена, а борбата за лидерство ще се противопостави на принципа за екипност. В такива моменти ще сме свидетели и на агресия, и на погрешни решения, взети на най-високо управленско ниво.

>> Какво ни очаква в годината на Свинята според китайския хороскоп <<

Контактите ще са интензивни във всички направления: делови, лични, любовни. Хората, които имат колективен бизнес ще разширят мрежата си. Новостите в науката и техниката първоначално може да изглеждат шокиращи, да бъдат приети с известно подозрение, но съвсем скоро ще заемат подобаващо място в ежедневието ни.

Както приятелските, така и любовните връзки, създадени през 2019-а ще са стабилни и дълготрайни. Разногласията ще са незначителни и лесно преодолими. Хората ще се научат да разговарят равностойно, да изразяват претенциите си смислено и да изслушват чуждото мнение, независимо дали са съгласни с него или не. Желанието да се уедините ще ви спохожда все по-рядко, а ако все пак се случи, не го приемайте за нещо фатално.

Несемейните ще са много по-смели в желанието си да живеят под един покрив, а семейните двойки ще преоткрият смисъла и потенциала на връзката си, ще си поставят нови цели и ще обърнат гръб на глупавите противоречия.

Що се отнася до здравето, при перспективата за толкова интензивни събития е ясно, че най-големият ни враг е стресът, а най-добрата тактика – превенцията. Не се отнасяйте с пренебрежение към сигналите за здравословен проблем и не се превръщайте в заложници на личните си или кариерни амбиции, които понякога трябва да оставяте на заден план.

Автор на статията: астролог Петя Георгиева.