Свободно време

Лъжи за мъжете, в които може би още вярвате

Погрешни стереотипи, които замъгляват истинската картина

03.01.2019г. / 10 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Мъжете и жените се различават по много признаци, надхвърлящи рамките на физическото. Свикнали сме да смятаме, че мъжете са много по-корави, с бедна емоционалност, готови да последват животинските си инстинкти за разлика от жените. Оказва се, че това съвсем не е така. Все още в пространството витаят погрешни схващания за мъжете, в които много хора вярват. Ще се опитаме да разбием тези митове, за да покажем истинската страна на мъжката половина от човечеството.

Мъжете искат повече секс от жените

Представителите на силния пол искат секс всеки ден, всеки час, мислят само и единствено за това. И вие ли мислите така? Много хора го мислят, а не е вярно. Повечето мъже, разбира се, доста мислят за секс, но онова, което всъщност искат е да имат стабилна връзка и постоянен партньор. Същото, което искат и жените.

Мъжете анонимно: защо се отдръпват от жените

Те нямат притеснения относно тялото си

Това твърдение обикновено се приписва на жените, но истината е, че мъжете също се притесняват да се появят голи пред своята нежна половинка. Социалните стереотипи непрекъснато налагат някакъв идеален модел на мъжкото тяло, който понижава самочувствието и насажда съмнения в мъжествеността.

Повечето мъже преминават през криза на средната възраст

Още един стереотип – мъжете между 50 и 60-годишна възраст (при някои и по-рано) внезапно решават да боядисат косата си, за да прикрият белите коси, започват да посещават фитнес, за да върнат младостта на тялото си, и най-вече намират жена по-млада с 20 години, за да се почувстват отново в разцвета си.

Според Бил Прасад, психолог, не е вярно, че повечето мъже преминават през този етап задължително, пише thelist.com. Понякога, в нашите 30, 40, 50 и 60 години ние търсим одобрение по различни показатели. Когато тези десетилетия отминат и останат в историята на нашия живот, ние поглеждаме назад и се опитваме да направим онова, което не сме успели досега с надеждата за повече щастие в бъдеще.

4 типа мъже – как да свалите всеки от тях?

Според специалиста това невинаги може да се окачестви като криза и дори всъщност е задължителна и необходима част от живота, която ни помага да прогресираме и да търсим най-доброто за себе си.

Те са по-малко емоционални от жените

Всъщност, мъжете са напълно способни да изпитват цялата палитра от емоции, през които преминават и жените с тази разлика, че отново под натиска на социалните нагласи и стереотипи от мъжете се очаква да не го показват, особено що се отнася до негативните емоции и страданието.

От деца момчетата са възпитавани да крият чувствата си, да се държат като истински мъже, да са корави и да не плачат. Това погрешно налага възприятието, че по принцип мъжете са лишени от голяма част от палитрата чувства, които всяко човешко същество изпитва.

Те се справят с отхвърлянето по-лесно

Жените по-открито коментират емоциите си, най-вече със своите приятелки и близки. Когато ви зареже гаджето ви или мъжът, към когото имате чувства не откликне със същото, вие споделяте. Това, че мъжете не го правят не означава, че не биват наранени от отхвърлянето и неодобрението. В някои случаи дори може да навреди на мъжкото им самочувствие, което да рефлектира върху поведението им в бъдеще.

Свързани статии

По-вероятно е мъжете да изневерят, отколкото жените

Отново заради схващането, че мъжете мислят само за секс много хора са убедени, че статистически повечето изневери се правят от мъже.

Редица изследвания сочат, че една от последните причини човек да изневери, е сексът. Обикновено както мъжете, така и жените са тласкани по-скоро от емоционални подбуди, отколкото от желание за интимност с друг човек.

От какви жени са привлечени женените мъже?

Сред най-честите причини са стрес, напрежение във връзката, постоянна критика от страна на партньора, липса на комплименти, финансови затруднения, стремеж към запълване на емоционални празнини.

Разлики все пак съществуват

Въпреки изброеното в никакъв случай не може да се каже, че мъжете и жените са еднакви. Между тях има редица разлики, които правят привличането между тях и общуването така необходимо, търсено и в крайна сметка изпълнено с много забавни моменти. Понякога може да е наистина сложно и трудно да разберем партньора, но пък и в това има голяма доза чар.

Коментирай