Свободно време

Любопитни факти за Лейди Гага

Любимият й филмов режисьор е Мартин Скорсезе

14.01.2019г. / 07 19ч.
Михаела Лазарова
Лейди Гага. Снимки: Reuters

Лейди Гага. Снимки: Reuters

Нейното рождено име е Стефани Джоан Анджелина Джерманота, но ние я познаваме като Лейди Гага. Сценичното ѝ име е вдъхновено от песента на Queen „Radio Gaga“. Учи в католическо училище, противно на нейната скандалност, с която стартира своята кариера. На 76-ите награди „Златен глобус“ бе отличена със статуетка за оригинална песен („Shallow“) към филма „Роди се звезда“, в който изпълнява главна женска роля.

Вижте още няколко любопитни факта за Лейди Гага, какво и как се промени в стила ѝ през годините.

В интервю певицата споделя, че при своите пътувания винаги носи лилава чаша с чинийка. Това ѝ напомня за уюта на дома, когато пие чай с майка си. Започва с уроците по пиано, когато е 4-годишна.

Знаете ли, че дебютният ѝ албум „The Fame“ има огромен успех във Великобритания, Канада и много други страни... „Poker Face“ и „Just Dance“ стават международни хитове номер едно. С този албум Лейди Гага печели 2 награди „Грами“, като достига и първо място в класациите на Billboard в няколко страни.

Певицата несъмнено има певчески талант, но също така е брилянтен автор на песни. Някои големи музикални имена, за които е писала песни са Бритни Спиърс, Pussycat Dolls, Фърги.

Знаете ли, че преди да изгрее звездата ѝ, тя танцува по баровете?

Във вените ѝ тече американо-италианска кръв. Лейди Гага е родена на 28 март 1986 година в Ню Йорк в семейството на Синтия и Джо, има и по-малка сестра. Любовта ѝ към музиката и театъра се заражда още в ранна детска възраст.

Любимите ѝ цветове са черно и цвят на лавандула. Може би неслучайно на 76-ите награди „Златен глобус“, певицата бе облечена в разкошна лилава рокля на Valentino.

Любимият ѝ филмов режисьор е Мартин Скорсезе.

Свързани статии

Нейни восъчни фигури има в Музея на мадам Тюсо в Амстердам, Банкок, Берлин, Блакпул, Пусан и други. Певицата има няколко участия във филми, сериали, като за участието в петия сезон на „American Horror Story“, който носи името „Hotel“, получава награда „Златен глобус“.

Знаете ли, че Лейди Гага е третият най-награждаван музикален изпълнител в историята, но и първият човек с над 1 млрд. гледания в YouTube.

Вероятно не знаете, но е имало идея тя да направи първия концерт в космоса и дори си е сътрудничела с НАСА и „Virgin Galactic“. За жалост на тестови полет през 2015 година космическият кораб се разбива и така идеята за концерт извън пределите на Земята отпада.

В галерията ни може да видите как се промени стилът ѝ на обличане през годините.

Коментирай