Свободно време

5 знака, че е време да промените нещо в живота си

Очаквате петъците с нетърпение

12.02.2020г. / 15 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Спрете да чакате утре, лятото, петък, някой да се влюби във вас. Щастието се постига, когато спрете да чакате и извлечете максималното от момента, в който се намирате.“ Джон Гордън

Завист, лутане в мислите, зараждаща се апатия... Това са само част от знаците, че се намирате в период от живота си, който се нуждае от промяна. Ако все още не сте осъзнали, че е време за промяна, вижте тези 5 знака, които може би ще ви убедят, че заслужавате щастие.

Очаквате петъците с нетърпение

Кой не харесва петъците? Въпреки това, ако очаквате края на седмицата, за да се забавлявате, да си отдъхвате, може би е време да промените нещо в живота си. Чудесно е да имате планове за празничните дни, за уикендите, но всеки заслужава да живее живот, който обича и който го радва не само в края на седмицата.

Любопитни факти за щастието

Живеете за вашите ваканции

Експертът по бизнес развитие и маркетинг Сет Годин е казал „Вместо да се чудите кога е следващата ви ваканция, може би трябва да си създадете живот, от който не е нужно да бягате.“ Ваканциите са забавни и вълнуващи, но нима не заслужавате повече от два пъти годишно пълноценна почивка?

Когато спрете да се фокусирате върху приоритетите си

Вземете лист хартия и запишете вашите 3 основни приоритета. След това запишете трите неща, върху които фокусирате по-голямата част от живота си. Има ли разминаване между фокуса ви и вашите житейски приоритети? Ако не сте съсредоточени върху това, което е важно за вас, време е да въведете някои промени.

Свързани статии

Не знаете какво ви прави радостни

Това е сигурен знак, че е време за промяна. Радостите са в малките неща, всеки ден. Ако не сте намерили страстта си в досегашния си живот, няма да я откриете, ако се оставите на рутината да ви води. Ако ви е нужно време, за да разберете кои сте, какви са вашите силни страни и какви са интересите ви, дайте си го. Експериментирайте с изучаването на нови неща, прекарвайте време с вдъхновяващи хора, но не се оставяйте на рутината.

Кайдзен или как да надвиете мързела за 1 минута

Не помните кога беше последният път, в който излязохте от вашата зона на комфорт

„Животът започва в края на зоната на комфорт.“ Нейл Доналд Уолш

Трудно е да променим удобното, дори и то да не ни носи удовлетворение. Но нежеланието или по-скоро страхът да излезем от своята зона на комфорт, ни спира да живеем живота си в пълния му потенциал.

Коментирай