Свободно време

Как да отстраним дъвка от косата на детето без ножици

3 лесни стъпки без да режете кичури

15.05.2019г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На всеки се е случвало дъвка да му се заплете в косата. Най-често децата са жертва на тези сладки изкушения. Лошото идва, когато се опитаме да отстраним дъвката от заплетения кичур. Често пъти се прибягва до ножицата, а рязането на коси е последното, което искаме.

Как тогава да премахнем безболезнено дъвката и то без да отрязваме засегнатия кичур?

Лесни начини да премахнете дъвка от тъкани и повърхности

Има 3 лесни начина да успеем. Трябват ви само натурално масло по избор и шампоан за измиване.

Стъпка 1

Покрийте дъвката обилно с маслото. Може да използвате етерични масла, зехтин, кокосово или фъстъчено масло. Ако изберете фъстъчено масло обаче е необходимо да се уверите, че то е от фино смлените. Ако в него има едри частици ядки може да ви е по-трудно да го отстраните от косата след това.

Оставете маслото да подейства за 5-6 минути. Намажете обилно и оставете дъвката и космите около нея да се напоят. Когато дъвката се стегне достатъчно, внимателно започнете да я издърпвате от косата.

Свързани статии

Стъпка 2

Най-добрият и безболезнен за детето начин да махнете дъвката от косата му е да отделите внимателно най-заплетените косми, а след това да започнете леко да придърпвате дъвката навън. В никакъв случай не използвайте гребен или четка, защото това ще усложни нещата значително. Ако дъвката е много заплетена, повторете процедурата с маслото и отново изчакайте.

Да даваме ли на децата дъвка?

Стъпка 3

Измийте косата с лек шампоан. За да направите косата по-лесна за разресване, нанесете и балсам или специално масло за коса.

Коментирай