Свободно време

4 навика, които помагат да забогатеете

Как да промените мисленето си за парите

17.05.2019г. / 14 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако търсите печеливша и работеща формула за забогатяване, няма такава. Със сигурност обаче има някои стратегии, които увеличават шансовете ви да направите повече пари, отколкото очаквате.

Съществуват 4 прости ключови навика, които могат да променят нагласата ви към парите и които съвсем реално могат да ви помогнат да забогатеете. Опитайте се да ги спазвате и вижте как това ще промени живота и благосъстоянието ви.

6 неща, които са по-важни от парите

1. Мислете като предприемач.

Една от най-големите грешки, които работниците и служителите правят, е да мислят като такива. Вместо това, трябва да се научите да се поставяте на мястото на шефа си или на човек, който управлява фирма, има собствен бизнес или е начело на голяма корпорация. Винаги се питайте как би постъпил той. Наблюдавайте поведението на такива хора, ако имате тази възможност.

Без значение каква е вашата работа и какво точно правите, винаги си оставяйте повече от един вариант за действие, като наблегнете на предприемаческия вариант. Той ще увеличи шансовете ви да направите повече пари, да постигнете по-добри резултати, да изпъкнете пред колегите си, а от това може да извлечете само дивиденти.

2. Инвестирайте.

Инвестирането е нещо, от което повечето хора се страхуват. Имат спестени пари, които предпочитат да държат в банка, вместо да опитат да ги удвоят. За да е успешна инвестицията е необходимо рисковете да бъдат предварително обмислени. Хвърлянето на пари просто така е губеща стратегия, която е довела много хора до фалит. Разумната инвестиция, от друга страна, помага за умножаване на вложеното и добра печалба.

Свързани статии

3. Заемайте възможно най-малко.

Няма значение дали ще вземете заем от приятел или от банката. Онова, което има значение, е винаги, когато е възможно да взимате колкото се може по-малко чужди пари. Огромните заробващи заеми стават все по-трудни за връщане с времето, особено когато финансовата спирала ви завърти стремглаво надолу.

Как да организирате портфейла си, за да привлечете пари

4. Харчете по-малко, отколкото изкарвате.

Пестенето не е най-добрата стратегия за забогатяване, но разумното харчене определено е. Винаги, когато имате тази възможност, харчете по-малко, отколкото изкарвате. Прибягвайте до кредитните си карти в краен случай, когато това наистина се налага. Надхвърлянето на приходите ви ще ви постави в трудна ситуация, от която се излиза по-трудно, отколкото ако предварително обмисляте харчовете

Коментирай