Свободно време

6 знака, че не може да вярвате на колегите си

На вас се пада да сте изкупителната жертва

06.06.2019г. / 11 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота си прекарваме повече време в работна среда, отколкото с близките си. Всяка среда си има свои работен климат, който се изгражда от работещите в нея. Във всяко работно място сме намирали по някой колега или колеги, с които се сближаваме, ставаме приятели, други, с които не можем да се гледаме, камо ли да разговаряме. Е, никога не ни пропускат и тези, на които не можем да вярваме.

Дали и сред вашите колеги има такава личност, на която не бива да се доверявате, вижте в следващите редове.

Вие или други колеги сте обект на клюки

Подозирате, че определен колега говори зад гърба ви, а може би сте чули негативни коментари по ваш адрес, казани от него или по адрес на колегите ви. Това са само част от предупредителните знаци, че няма как да му имате доверие.

Пропуснати случайно?

Колко често се случва да сте „пропуснати“ в имейли, срещи? Е, понякога се случва и такива пропуски са безвредни. Но в случай, че забележите, че неосведомяването ви е тенденциозно, че един и същи колега хронично не ви уведомява за важни неща, свързани с работата, то тогава стойте настрана от него.

5 неща, които пречат на щастието ви

Идеята ви е открадната

Имали ли сте някога хубава идея, която сте споменали пред колега, а той не след дълго я представя като своя? Това е голяма червена мигаща лампа за вас. Тази личност определено не познава коректността и може би е добра идея за в бъдеще, когато имате идеи, да ги споделяте най-напред с мениджъра ви.

Датата на раждане разкрива личността и съдбата

На вас се пада да сте изкупителната жертва

Някой ви обвинява за неуспехите си? Имате усещането, че обърнете ли се с гръб, определени колеги започват да ви сочат с пръст? Може би някой иска да ви превърне в изкупителна жертва, за да прикрие собствените си грешки пред мениджърите. Дали това е случайно? Едва ли! Ето защо е важно с такива колеги да комуникирате само чрез имейл, за да не могат думите ви да бъдат изопачени.

Свързани статии

Често лъже

Доверието се гради с години, а една лъжа го разваля за секунди. Опитният лъжец винаги намира начин да убеди другите в думите си. Първоначално му вярваме, доверяваме му се, съчувстваме му, докато не се усъмним в истинността на казаното. Когато лъжите зачестят, това е знак, че няма как да се доверим на тази личност.

Опитва се да засенчи вас и колегите ви

Във всеки екип има поне по един такъв колега, който на всяка цена иска да се докаже пред ръководството. На всяка цена, с всякакви средства, без значение дали ще навреди на останалите. Той изпъква, засенчвайки останалите, затваряйки очите си за несправедливостите, които върши, защото смята, че е прав за себе си.

Коментирай