Свободно време

Как кожата ни да синтезира повече колаген

За повече красота и симетрия

01.06.2019г. / 10 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кое прави кожата ни красива и стегната? Това е колагенът. Той е един от основните структурни компоненти, отговорен за нейната еластичност, стегнатост и свежест. С напредване на възрастта кожата ни губи колаген и това предизвиква отпуснатост, деформация на лицевия контур и образуване на бръчки. Тогава тя се нуждае от възвръщане на младия си и сияен вид, чрез стимулиране синтеза на собствен колаген, който да уплътни и реструктурира тъканите.

Верен съюзник в красотата ни е Френската фармакологична компания Sinclair, която е е една от първите, лансирали филър ELLANSÉ™, който да стимулира производството на собствен колаген. Той бе представен в клиника по естетична медицина Jewel Skin Clinic. Това е един различен механизъм на действие на 100% биоразградим продукт, който се резорбира напълно от човешкото тяло. Филърът се инжектира в необходимата зона, карайки организма по естествен път да произведе висококачествен собствен колаген, който гарантира дълготрайност и допълнителна естествена тъканна стабилност. Така кожата има по-здрав и младежки вид.

„За разлика от хиалуроновите, които издържат между 6 месеца и 2 години, този е рекордьор и може да издържи до 4 години, в зависимост от вида на продукта, който е поставен. Има разработени четири варианта с избирателна трайност от 1 до 4 години. В моята практика жените избират най-често едногодишният, а тези, които пътуват по-често – четиригодишният.“, споделя дерматологът доктор Анелия Здравкова.

За разлика от хиалуроновите филъри, които се използват основно за създаване на обеми, този филър не само може да попълва, коригира бръчки, но и да оформи скулите, да уплътни хлътвания, да се приложи за подмладяване на ръцете, шията и деколтето, за моделиране на носа и оформяне на брадичката. Не на последно място, може да се комбинира с хиалуронови пълнители, както и с лазерни и естетични процедури.

Коментирай