Свободно време

Предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR с нов час на излъчване

Всичко актуално от света на културно-творческите индустрии зрителите ще могат да гледат всяка събота и неделя от 11:00 часа

06.06.2019г. / 12 11ч.
Мария Дуковска
Предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR с нов час на излъчване

Предаването за съвременна култура, изкуство и културно-творчески индустрии „Мултимедия“ в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR вече е с нов час на излъчване. Всяка събота и неделя между 11:00 и 12:30 часа водещият Даниел Ненчев и събеседниците му ще продължат да предлагат на зрителите различни културни преживявания, проекти и идеи, разгледани през призмата на създателите и вдъхновителите им.

На 8 юни сред акцентите в „Мултимедия“ ще бъде 24-ото габровско биенале, което събира стотици произведения на изкуството от целия свят в Музея на хумора и сатирата. Тазгодишното издание на биеналето е посветено на темата „Измерения на публичното“. Бойко Борисов и Делян Пеевски също са част от актуалните изложби в Габрово – като обект на някои от произведенията на изкуството. В разговор за наградените творби, темите и посоките на експозициите, в студиото на „Мултимедия“ в събота гостуват художниците Андрей Врабчев, изобразил премиера в нова скулптура, и Антон Стайков, част от международното жури на биеналето.

Освен хумора и сатирата в изкуството, на фокус в предаването в събота ще бъде и поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“, както и новата книга с неиздавани досега у нас писма на Чехов.

Как работи психологията и защо е най-популярната специалност в университетите на България днес? Тези важни въпроси ще бъдат обсъдени с психолога Пламен Димитров, също в събота.

В неделя, след 11 часа, в „Мултимедия“ ще гостува журналистката Диана Алексиева, за да разкрие детайли за видеопоредицата „Поетите“. В нея популярни български актьори представят едни от най-хубавите български стихотворения от най-обичаните ни поети.

Гост в „Мултимедия“ на 9 юни ще бъде и Свилен Ноев заедно с музиката и видеоклиповете от първия му самостоятелен албум.

Зрителите на Bulgaria ON AIR в неделя преди обед ще могат да видят и откъс от изключително интересен разговор между Марк Зукърбърг от Фейсбук и историка, писател и анализатор Ювал Ноа Харари – за важните въпроси в дигиталната епоха.

Предаването „Мултимедия“ се излъчва всяка събота и неделя от 11:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментирай