Свободно време

Verano Azur Глера – новото име на лятото

New Bloom Winery отново провокира с вино от нестандартен сорт

17.06.2019г. / 13 50ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Красив златисто-зелен цвят. Но не говорим за нова рокля, а за качествено вино с вкус на лято. Това е Verano Azur Глера. Класическият италиански сорт, от който в Италия правят Просеко, тук разгръща своя потенциал в „тихо“ вино, т. е. без балончета и ни напомня защо най-хубавото вино е споделеното, за което няма нужда от специални поводи. Въпреки че лятото си е добър повод да отворим една нова бутилка. Производителят от New Bloom Winery се придържа към жизнерадостната визия на серията Verano Azur – с цветен етикет със стилизирани флорални мотиви в топло жълто. Бутилката се отваря изключително лесно – с едно завъртане на винтовата капачка, наложила се като запазен знак на вината в стил „Нов свят“.

New Bloom Winery е единственият производител в България, който предлага сорта Глера у нас без мехурчета. Това е поредното нестандартно предложение от производителя, който залага на малко популярни сортове. Освен Глера, избата работи с немските Дорнфелдер и Регент, които присъстват в сериите PIXELS и Face to Face и дават много добри резултати при отглеждането си в България.

Професионалните дегустатори го описват като вино с красив златисто-зелен цвят и нежен аромат на жълти цветя и нюанси на кайсия, праскова и дюля. Виното показва фини сортови нюанси на пролетен цвят, цитрус, бяла ябълка. Вкусът има свежа атака, осезаемо сочна дължина, плодова хармония и много апетитен финал. Verano Azur Глера е подходящо за консумация като аперитив, но ако търсите най-подходящото съчетаване с храна експертите съветват: паста, ризото, сладководни раци и риби, пиле, прошуто, яйца и меки сирена – бри, камембер, бяло сирене. Verano Azur Глера е най-добре да се пие добре охладено на поне 10-12 градуса.

Коментирай