Свободно време

Историите ON AIR – как едно село възроди самодейния театър след 20-годишна пауза

Какво мотивира хората от Замфирово гледайте тази събота, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR

21.06.2019г. / 10 26ч.
Михаела Лазарова
Историите ON AIR – как едно село възроди самодейния театър след 20-годишна пауза

След 20-годишна пауза жителите на берковското село Замфирово решават да възродят самодейния театър, който преди години е бил основно забавление за малки и големи. Вече трета година жителите на селото репетират усилено, за да се представят достойно на голямата сцена. Но как се заражда идеята за възрождението на самодейния театър и трудно ли е обикновени хора да станат актьори? Отговорите в Историите ON AIR, тази събота, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.

Авторът на рубриката Миглена Георгиева ще срещне зрителите с актьорите, за които влизането в роля не е професия, а спасение от скучния селски живот. Всяка година самоуките актьори представят по една българска пиеса, за която репетират неуморно. През 2017 година жителите на Замфирово изиграват „Женско царство“, а през миналата година – „Българи от старо време“.

Трудно ли се ръководи самодейна трупа и как се разпределят ролите гледайте тази събота, от 19 часа, в Историите ON AIR.

В последната събота на юни, предаването ще е посветено на Петровден. С помощта на различни експерти, Миглена Георгиева ще разкрие познати и непознати обичаи и традиции в този ден. Кои от тях се изпълняват и днес гледайте в Историите ON AIR, на 29 юни, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

 

Коментирай
Свободно време