Свободно време

Как ще се отрази ретрограден Нептун на зодиите

Ретроградното движение на Нептун ще продължи до 26 ноември

03.07.2019г. / 11 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Нептун премина в ретроградно движение на 21.06.2019 г. и то ще продължи до 26.11.2019 г. Периодът е доста дълъг, но това е нормално, тъй като Нептун се движи бавно и орбитата му е специфична.

Нептун въздейства върху „фините“ ни енергийни настройки, подсъзнанието, интуицията, духовното развитие. Отразява се конкретно върху фантазиите, илюзиите, стремежа към необикновени преживявания, желанието да получим удоволствия.

Ретроградността не променя сферите на влияние на Нептун, тя променя посоката на влияние. При директно движение засилва интуицията, въображението, умението да се предотвратяват директните сблъсъци.

В периода на неговото ретроградно движение много хора, които с усилия на волята са се отказали от вредните си привички, се поддават на изкушението и отново се връщат към тях.

>> Месечен хороскоп за юли <<

Бившите пушачи посягат към цигарата, онзи, който се е заклел да не си позволява дори глътка бира посяга към чашата с уиски, пухкави дами, които часове наред са се самоизтезавали в залата за фитнес само и само да смъкнат някое килце и отдавна са забравили вкуса на сладкишите, лакомо се нахвърлят върху първата попаднала пред очите им торта. Не са редки и случаите на изневяра въпреки дадените преди време клетви за вярност.

В чисто физически аспект ретроградността на Нептун влияе върху активността ни. Темпото на работа се забавя, умората настъпва по-бързо от обикновено, пристъпите на леност са често явление дори при пъргави хора, които обикновено не се заседяват на едно място.

>> Женски хороскоп за юли <<

Освен това по време на ретрограден Нептун организмът е по-чувствителен към лекарства и други химични вещества. Дори към такива, които до момента са ползвани. А с непозната козметика никак не е препоръчително да се експериментира.

Повишава се и опасността от проблеми, причинени от водната стихия. Нептун е повелител на водата и в периодите на неговата ретроградност удавянията, произшествията с воден транспорт се увеличават.

В духовен аспект се отразява на подсъзнанието. Хората се обръщат към самите себе си, към духовните си нужди, мечтите, но нерядко си изграждат и нереални илюзии. Ускоряват се скрити процеси, променят се приоритетите. Процесът понякога е болезнен, но е необходим. Желанията придобиват ясни очертания, но с реализацията им трябва да се започва след преминаването на Нептун в директно движение.

>> 6 зодии, които стават перфектни лидери <<

Въздействието на ретроградния Нептун не е толкова осезателно, колкото това на ретроградния Плутон, но все пак го има. Ретроградният период на Нептун ще съвпадне с този на Плутон, което до известна степен ще блокира влиянието му. Ретроградността на Плутон повишава активността, засилва проявите на агресия, а в ретроградния период на Нептун хората стават по-инертни, равнодушни и рядко влизат в директни разправии.

Ретроградността на Нептун ще се отрази най-забележимо при знаците Стрелец, Водолей и Риби. Представителите на тези знаци ще са насочени много повече към отстояване на личните си интереси, отколкото към колективните. Решенията им често може да са свързани с висока и непремерена доза риск, предпоставка за проблеми, които ще покажат силата и важността си след време.

Автор на статията е астролог Петя Георгиева.

Коментирай