Свободно време

„Обет за мълчание“ – Джейн Ан Кренц

Нов роман от кралицата на романтичния съспенс

16.07.2019г. / 05 35ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

За авторката

С умението си да преплита вълнуващи любовни истории с динамични сюжети Джейн Ан Кренц се превърна във водещ автор в съвременната дамска проза. Милиони читатели по света очакват с нетърпение всеки следващ неин роман. Това обяснява защо книгите ѝ дебютират директно в Топ 5 на класациите за бестселъри. Романите ѝ са предимно в жанра на романтичния съспенс, в който любовната интрига е умело съчетана с криминален сюжет. Кренц е майстор на напрежението. Тя умее да прикове вниманието така, както го правят най-добрите автори на трилъри като Джеймс Патерсън и Даниъл Силва.

Автор е на над 50 бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Написала е повече от 170 романа под различни псевдоними, а общият тираж на книгите ѝ надхвърля 30 милиона екземпляра.

Тя е носител на наградата Джейн Остин Комеморътив Медъл на списание Романтик Таймс за приноса си в жанра на романтичната литература.

Завършила е Калифорнийския университет в Санта Круз с бакалавърска степен по история.

За книгата

Вирджиния е млада и красива собственичка на художествена галерия, която непрестанно се бори с кошмарите от миналото. Като дете тя е била в секта и едва не е загинала при умишлен пожар, който отнема живота на майка ѝ.

Сега една от нейните художнички е посегнала на живота си, след като е изпратила на Вирджиния снимка на последната си картина. Това кара Вирджиния да се съмнява във версията за самоубийство.

Частният детектив Кабът е едно от децата в сектата, които са оцелели след пожара. И само той може да ѝ помогне. Защото някой смята, че Вирджиния знае повече, отколкото самата тя предполага, и че трябва да бъде спряна. Въвлечени във вихрушка от тайни, измами и страсти, двамата стигат все по-близо до разгадаване на мистерията на общите им спомени. И на шокиращата съдба на един човек, който все още има властта да унищожи всичко, което обичат.

Откъс

* * *

Хана Брюстър трескаво разплиска запалителната течност из малката хижа, защото времето изтичаше. Вече беше сигурна, че демонът ще дойде за нея тази нощ. Дебнеше я от седмици.
Беше прекарала мъчителни часове, опитвайки се да реши как да постъпи. Накрая беше разбрала, че няма друг изход, освен да унищожи творбата си. Това беше единствената ѝ надежда, че ще спази обещанието, дадено преди много години.
Остави празния контейнер на пода до вратата и взе кутийка кибрит. С изненада откри, че ръцете ѝ отново са стабилни, сякаш държеше четка и стоеше пред бялото платно. Тази вечер щеше да нарисува картина с огън.
След това щяха да казват, че е обезумяла, че окончателно е преминала опасната граница между здравия разум и лудостта. Но истината бе, че от дълго време не беше усещала мисълта си толкова ясна. Знаеше какво точно трябва да направи.
Преди няколко седмици, когато чудовището се появи за първи път на острова, тя се опита да се убеди, че халюцинира. Отново. Тези дни миналото се връщаше и си отиваше с толкова реални видения, че тя често се объркваше. Все пак бяха минали двадесет и две години и всички твърдяха, че Куинтън Зейн е мъртъв.
Но преди две седмици тя отново го забеляза. Направи опит да убеди себе си, че не може да разчита на очите си. Но онази нощ почувства, че е наблюдавана. Тогава разбра, че повече не може да се залъгва с мисълта, че халюцинира. Нощем истината винаги е поразително ясна.

На книжния пазар от 16 юли 2019 г.
Превод: Дафина Янева-Китанова
Обем: 320 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1909-3
Корична цена: 15,95 лв.

Коментирай