Свободно време

5 начина да се чувствате по-щастливи на работа

Какво да промените

12.07.2019г. / 10 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На работа обикновено сте под стрес. Трябва да гоните срокове, да изпълнявате поръчки, да обслужвате клиенти, да спечелите комисионна, да довършите проекта в срок. Изобщо, това са все ситуации, в които нивата на стрес растат главоломно, а усещането за щастие полита надолу към бездната на бърнаута.

Преди да сте хвърлили молбата си за напускане на бюрото на шефа, опитайте няколко неща, които биха могли да ви помогнат да се почувствате отново по-щастливи на работа.

7 неща, за които да не се страхувате да преговаряте на работа>>>

Доведете косматия си приятел с вас

Домашните любимци имат огромно влияние върху нас. Те ни обожават безусловно, на което отвръщаме по същия начин подсъзнателно. Кучетата и котките ни дават цялата си любов, с което ни „лекуват“ както емоционално, така и физически. За да се почувствате по-добре, попитайте шефа си дали може да водите пухкавия си приятел понякога с вас. Това определено ще ви накара да с е чувствате по-добре, а и ще ви сближи с колегите още повече.

Вземете си фитнес почивка

Ако имате фитнес наблизо, възползвайте се от неговите услуги. Тренировката разтоварва от стреса и помага за подобряване на паметта, концентрацията, намалява нивата на вътрешна скрита агресия, която напира във вас.

Направете работното си място лишено от стрес

Отървете се от всички цветни листчета с налепени по тях крайни срокове, телефонни номера и дати. Заобиколете се с живи растения, които да ви дават щастие и топлота наоколо. Сложете любимия си талисман до вас на бюрото.

Какво да правим, ако сгрешим на работа?>>>

Свързани статии

Обърнете внимание на страстите и хобитата си извън работата

За да се чувствате добре на работа е важно да сте щастливи и в свободното си време. Личният ви живот е пряко или косвено обвързан с работата. Все пак вие сте една цялостна личност. Трудно е човек просто да излезе от офиса и да забрави проблемите там. Затова, за да намалите усещането за безнадеждност и негативизъм към работата, правете нещата, които ви доставят удоволствие в свободното време.

Знаци, че работата пречи на живота ви>>>

Поискайте гъвкаво работно време

Когато не сте „вързани“ за стола и бюрото си е по-лесно да понасяте проблемите на работното място или неуредиците, които ви дразнят. За да можете да намалите напрежението е добре да работите и извън офиса, стига работата ви да ви го позволява. Така и седмицата минава по-бързо.

Коментирай