Свободно време

С любимия на почивка в планината

Насладете се на вълнуващо преживяване в Банско

31.07.2019г. / 16 02ч.
Мария Дуковска
С любимия на почивка в планината

Макар в момента сезонът да предразполага към морски приключения, включващи освежаващи напитки на плажа и влюбени погледи с любимия човек, планинската почивка не бива да бъде пренебрегвана в никой случай. Именно в тази част от годината, българските планински курорти са изключително добра алтернатива – първо, защото природата показва целия си блясък и красота, второ – няма толкова голям туристически наплив, трето – цените са по-ниски, отколкото през зимния сезон. А България има много какво да предложи на своите посетители по отношение на планинска красота.

Планините у нас наистина впечатляват както наши граждани, така и чуждестранни туристи, които от далечни земи пътуват, за да се порадват на нашите прелестни склонове. Богата палитра от цветни композиции, пиршество от причудлива флора и мистична фауна, омайни зелени гори с вековни дървета – чист въздух, спокойствие и връзка с природата... какво повече му трябва на човек. Разбира се, един любим човек, за да се чувства в рая. Планинският туризъм е широко застъпен в нашата мила родина, а възможностите за развлечения през летния сезон са наистина многобройни.

Ако планирате да посетите планинско градче с любимия човек препоръчваме красивия град Банско, сгушен между Пирин, Рила и Родопи. Банско е може би един от най-известните планински курорти у нас, но и с голяма популярност в цяла Европа. Предпочитана зимна дестинация, Банско е посещаван от стотици хиляди туристи от цял свят дошли да се насладят на любимия спорт – ски или сноуборд, съчетавайки красива природа, чудесни ски писти и прекрасни възможности за настаняване.

Ако не сте любители на зимните спортове или сте решили да посетите Банско през топлите месеци, несъмнено ще останете очаровани от атракции, които се организират ежедневно в града.

Банско е притегателен център за много българи и чужденци, от една страна защото е съхранил в старата си част спомените от Възрожденската епоха – чрез вековните къщи на бележити български дейци от Възраждането, от друга страна заради модернистичния си облик.

Музейната мрежа в града е изключително добре развита. Ако сте решили да отседнете с любим човек в Банско, непременно посетете къщата-музей на Никола Вапцаров, къщата-музей на Неофит Рилски, Веляновата къща, Духовно-историческия център „Свети Паисий Хилендарски“, историко-етнографския музей „Радонова къща“.

Ако сте почитатели на филмовото или музикално изкуство, може да се насладите на многобройните фестивали, които се организират ежемесечно. Така например, в началото на месец август Банско ще бъде домакин на поредния Международен Джаз Фестивал – Банско Джаз Фест; ако предпочитате класическа музика може да посетите Банско Опера Фест, за любителите на модерното поп звучене е фестивалът One love tour, който стартира в края на юли месец; за феновете на балканските ритми има също фестивал, който се организира ежегодно – Банско Балкан Фест 2019. За филмовите ентусиасти е Лятната филмомания 2019 – екстремно кино под звездите. Списъкът с организирани мероприятия в града е наистина голям, буквално всеки ден от месеца е запълнен с вълнуваща програма за ценители на разнообразни жанрове от музикалната и филмова индустрия, освен това има и тематични вечери, посветени на различни бански занаяти.

Освен културния туризъм, на който може да се насладите в Банско, не забравяйте и за възможностите за планински туризъм. През топлите месеци вариантите са много – може да се впуснете в забавни пешеходни турове в близките планински местности на Пирин и Рила. Част от атракциите са и планинско колоездене, конна езда, скално катерене, рафтинг, каньонинг, каякинг, пейнтбол, off road и какво ли още не.

В Банско няма да Ви стигнат и две седмици, за да разгледате и опитате от всички забавления и атракции. Ако все пак търсите уединение и релакс с любимия човек, Ви препоръчваме една петзвездна ваканция в луксозния апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс, където възможностите за спа ваканция са наистина невероятни – обновеният и модерен спа център предлага над 28 атракции като биобасейни, солен басейн, солна стая, ледена стая, контрастни душове, джакузи, шокова вана, сауни, парна баня, хамам, расул, фиш масаж, водно легло, терапевтична вана и какво ли още не.

Банско е курорт, който завинаги ще остане във Вашето сърце, независимо от сезона, в който сте решили да го посетите.

Коментирай