Свободно време

За връзката между ума, душата и тялото

„Когато се борим със себе си“ – Рюдигер Далке – световноизвестният лекар – психотерапевт и автор

17.08.2019г. / 05 52ч.
Аз жената
Корица: издателство „Хермес“

Корица: издателство „Хермес“

Познат на българските читатели с книгата си „Болестта като път“, Рюдигер Далке се нарежда сред най-четените световни автори, изследващи връзката между ума, душата и тялото. Автор е на над 60 книги, преведени на 28 езика. Повече от 30 години е практикуващ лекар и психотерапевт и води семинари по архетипична медицина, респираторна терапия, психотерапия, пост и медитация в Германия и чужбина.

Идвал е в България. През август и септември Далке отново ще посети страната ни за практически семинари във Варна, Бургас и София.

Междувременно, читателите с интерес в областта, могат да си припомнят революционните му идеи за агресията и последиците от нея в новото издание на „Агресията като шанс“. Книгата ще бъде публикувана от Издателска къща „Хермес“ под заглавието „Когато се борим със себе си“.

За книгата

Четиринадесет години след първото издание на книгата („Агресията като шанс“) авторът вижда необходимост посланията да стигнат до днешните читатели. Темата за агресията в различните ѝ аспекти винаги е била актуална, като в наши дни проявите ѝ се заклеймяват по-яростно от всякога. В среда на социалнополитически конфликти и изострена лична потребност за изява и признание Рюдигер Далке полага основите на необичаен подход към здравето и процесите в обществото. Наред с методиката си за тълкуване на болестни състояния, той разкрива и неподозираните положителни характеристики на принципа на агресията, като ни предупреждава, че ако не се справим с този принцип, той неизменно се обръща срещу нас и в крайна сметка ние се борим единствено със самите себе си.

На книжния пазар от 20 август 2019 г.
Превод: Ели Буздрева
Обем: 400 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1906-2
Корична цена: 17,95 лв.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати