Свободно време

Започва новият сезон на предаването за съвременна култура „Мултимедия“

Любопитни теми, нови рубрики и експозиции в студиото ще видят зрителите през есента

14.09.2019г. / 10 02ч.
Михаела Лазарова
 Даниел Ненчев

Даниел Ненчев

От днес в ефира на Bulgaria ON AIR стартират новите издания на предаването за съвременна култура от България и света – „Мултимедия“, с водещ Даниел Ненчев. Както досега, то ще се излъчва всяка събота и неделя от 11 до 12:30 часа.

Тази събота, 14 септември, акцентът ще бъдат новите идеи и проекти за градската среда на успешните български архитекти Пламен и Росица Браткови. Специален гост е Ерол от „Уикеда“, който има нов самостоятелен проект.

В неделя, 15 септември, „Мултимедия“ ще срещне зрителите с аниматора от Холивуд Антони Христов, участвал в създаването на едни от най-популярните анимационни филми в света като „Играта на играчките“, „Търсенето на Немо“ и др. Той се връща в България, за да създаде своя академия. В предаването в неделя ще бъдат представени и новите издания на фестивалите Cinelibri и Part of Heart.

„Мултимедия“ през новия телевизионен сезон ще предложи и нови рубрики. Една от тях е „Откритие“, която представя събития и явления от света – за първи път в ефира на България. В „Игра на асоциации“ пък значими български артисти играят на асоциации с ключови думи и понятия от съвременната култура.

Акцент в предаването през есента ще е и темата за свободата – в контекста на предстоящата 30-годишнина от началото на демократичните промени в България.

През новия сезон студиото на „Мултимедия“ ще продължи да функционира и като изложбено пространство. Ще бъдат представени експозиции със съвременен графичен дизайн – графикатурите на проф. Иван Газдов, нова българска типография и др.

Не пропускайте „Мултимедия“ – всяка събота и неделя от 11:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментирай