Свободно време

15 неща, които се променят, когато започнем да обичаме себе си

Създаваме по-стойностни връзки

24.09.2019г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Любовта към другите започва най-напред в нас самите. Да обичаш себе си и да се грижиш за своето Аз е нещо, което ни помага да бъдем силни и стойностни личности. Вие как се грижите за себе си? Може би се страхувате другите да не ви помислят за егоисти? В резултат стоите свити някъде в ъгъла, дните ви минават в съжаление как не сте направили това или онова.

Време е да си припомните кои сте и това, че заслужавате да се обичате повече и да се грижите за себе си по-добре. Защо? Защото след това ще започнат да се случват тези 15 неща.

1. Спираме да се сравняваме с другите, което ни прави самодостатъчни.

2. Значително се намалява рискът от депресия, тревожност, хипертония, сърдечни пристъпи и други проблеми. Освен това, имунната ни система се засилва.

3. Приемаме реалността в живота ни такава, каквато е, без да обвиняваме себе си и другите. Не се борим срещу нея, защото знаем, че това е ненужно, изморително.

4. Осъзнаваме, че любовта е навсякъде. Даряваме повече обич, получаваме повече от нея, което ни помага да създадем една по-спокойна и приемаща среда.

8 причини приятелите да са невероятно полезни за нас

5. Започваме да живеем много по-пълноценно живота си. Виждаме изобилие от възможности във всяка област, намираме онези малки неща, които ни правят щастливи.

6. Знаем, че заслужаваме истинска любовна връзка, в която да сме обгрижвани и успяваме да изградим такава.

7. Намираме нови и положителни източници на енергия, които ни зареждат.

8. Когато обичаме и се грижим повече за себе си въпреки недостатъците си, започваме да ги признаваме, приемаме. Спираме да бъдем осъдителни към нашето Аз и към несъвършенствата на другите.

Изберете си цвете и вижте каква жена сте

9. Знаем, че неуспехите не ни правят по-малко значими.

10. Любовта и грижата към себе си ни помага да изградим много по-стойностни взаимоотношения, в които има повече хармония.

11. Вече не се фокусираме върху самотата.

6 инициативни зодии, които не се страхуват да действат

12. Чувстваме се в мир, приемайки себе си, своите силни страни и слабости.

13. Ставаме по-емпатични и грижовни към другите, което ни зарежда положително.

14. Не се засягаме от отрицателното мнение на другите за нас, нито от това „какво ще кажат хората“, ако постъпим по определен начин.

15. Ставаме по-устойчиви на трудности и предизвикателства.

Коментирай