Свободно време

5 причини пътуващите хора да са успешни в живота

Каква е връзката между успеха и пътешествията?

18.10.2019г. / 09 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако не обичате да пътувате, не виждате смисъл да се разкарвате до забележителност, която можете да видите в интернет или мразите опашките по летищата, както и дългите часове в самолета по време на полет, може би трябва да прочетете това. Ще се изненадате, че има връзка между честите пътувания на различни места по света и това да станете успешни в личния и професионалния ви живот, но е така. Колкото повече пътувате, толкова повече разширявате хоризонтите си на мислене, което ви помага да се справяте по-добре с всички предизвикателства на живота. Ето как.

13 стъпки, с които да бъдете по-щастливи и успешни

Страхът от неизвестното стимулира амбициите

Вероятно не си давате сметка, че тези две неща може да са свързани, но е така. Колкото повече пътувате, толкова повече калявате психиката си срещу всички страхове и предразсъдъци, които имате към дадена страна или култура. Това ви помага косвено да се борите със страховете в живота си, в професионалния си път и във взимането на решения.

Опитвате нещо ново и разширявате мирогледа си

Когато пътуването е любимото ви занимание и често се отправяте нанякъде, вие се потапяте в чужди култури, срещате се с различни възгледи и разбирания, обогатявате хоризонта си и правите мирогледа си по-широк. Всички тези ползи от пътуванията няма как да не се отразят положително на схващанията ви за цялостната картина, която ви обгражда и да подобри способностите ви за успешно постигане на целите в личен и професионален план.

7 знака, че сте успешни, дори и да не го осъзнавате

Пътуванията помагат да виждате цялостната картина

Успешните хора винаги имат широк поглед над нещата и съумяват да впрегнат всичките си качества и таланти в името на една главна цел. Те никога не се вглъбяват в дреболии и незначителни подробности, които могат да се окажат спънка по пътя на успеха.

Свързани статии

Пътуванията подобряват здравето

Стресът е главен двигател на различни болестотворни влияния в тялото. Пътуванията доставят удоволствие и освобождават от стреса, като стимулират секрецията на серотонин, противодействащ на стреса. По този начин здравословното състояние на пътуващия човек се подобрява. Имунната система успешно се бори със заболяванията, стимулира се и креативността, продуктивността в работата и живота, благодарение на „презаредените батерии“ от хубавите емоции.

5 неща, които трябва да премахнете, за да сте успешни и щастливи

Планирането на пътуванията ви прави по-добри мениджъри и координатори на професионално ниво

Всеки опит е от значение. Можете да вземете наученото от опита си по време на пътувания и планирането им, което изисква каляване на специфични умения, и да го приложите в професионалното си развитие без значение дали работата ви е свързана с това или не. Много често преживяванията в свободното ни време и предизвикателствата, пред които се изправяме сами при организация и реализация на пътуванията ни, ни развиват като професионалисти в работния ни свят.

Коментирай
Свободно време