Свободно време

Оригинални идеи за подаръци

Ще ви представим красиви и атрактивни предложения

15.11.2019г. / 06 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

С наближаването на коледните и новогодишни празници ни завладява треската за избор на подаръци, с които ще зарадваме близките си хора, приятели, колеги. Колкото и вълнуващи да са празниците обаче всяка година ни изправят пред един и същи въпрос: как да изберем по-интересни и оригинални подаръци?

Със сигурност това е трудна задача, която притеснява мнозина, затова ние ще ви помогнем с няколко идеи за интересни предложения, изработени от карбон – материал, за който не се знае много, но става все по-популярен заради безспорните си качества. Какво всъщност трябва да знаем за карбона, ако не ви е известно нищо за него?

  • Какво е карбонът – това са въглеродни влакна, изтъкани в специална плетка, като всяко едно влакно може да е изградено от поне 3000 броя нишки и да достигне до 12 000. Противно на масовото схващане, карбонът не е метал, нито вид стомана, но притежава качества, с които ги превъзхожда.
  • Ако не е повредено, изделието от карбон е вечно, тъй като този материал е изключително здрав. За да добиете представа точно колко – той е пет пъти по-здрав и 70% по-лек в сравнение със стоманата. Когато го отнесем към алуминия, например, карбонът е с 40% по-лек и от него. Продукти и части, създадени от карбон, ако не са повредени, на практика са вечни.
  • Карбонът не може да се сбърка заради своя уникален цвят. Имайте предвид, че истинският карбон е графитено-черен и с уникална шарка, което означава, че всички други цветове са индикация за фалшификат, боя, цветен лак върху материала или просто за друг материал.
  • С карбона основно се работи ръчно. Въглеродните влакна, когато са в плетка, са под формата на листове и изискват изключително прецизна работа, която не може без човешка намеса. Единственият автоматизиран процес, който е включен в създаването на изделия от карбон, е за прецизното изрязване и оформяне на материала в желаната форма.
  • От карбон може да се създаде... всичко. От карбон могат да се създадат всякакви продукти от колани, визитници, визитки, мебели, аксесоари за дома, бижута, ръкавели и ключодържатели. Можете да се сдобиете дори с индустриални детайли в производството, за да оптимизирате работата на някоя машина, например. Карбонът често замества алуминия, затова можете да намерите автомобилни екстериорни и интериорни детайли. Разбира се, красивата и неповторима шарка на карбона често го поставя сред най-предпочитаните материали за изработката на индивидуални проекти за дома или визията.

Изключителната здравина на карбона, неговата лекота и уникален цвят го превръщат във все по-търсен и предпочитан материал за изработване на всевъзможни продукти за дома, офиса, аксесоарите, индустриите. Вижте няколко интригуващи предложения за подаръци, изработени от карбон, с които несъмнено ще изненадате приятно любимите си хора.

 

Визитник

Този аксесоар е изключително подходящ за подарък на колега, началник или бизнес партньор, с когото работите или планирате да имате общи инициативи. Плюсовете на визитника от карбон са много: здравина, невероятна лекота и не на последно място, изчистен и елегантен дизайн, който превръща аксесоара в истинско офис бижу.

Преносима памет – USB

Говорейки за технологии не можем да не споменем за един често използван в ежедневието на всеки човек атрибут – преносимата памет. Малки и лесни, те буквално могат да сложат целия ни свят в джоба, а модните тенденции налагат изработката им от карбон. Търсенето на добавена стойност към всяка услуга и продукт в днешно време открехват широко вратите на опциите за персонализация и комфорт. Преносимата памет от карбон е изключително здрава и без притеснение може да я носите винаги със себе си, например на връзката ви с ключове, за да си спестите време и усилия да я търсите в чантата. 

Защо да изберете карбон? Въглеродните влакна са един от най-здравите материали и могат да издържат на грубо износване и излагане, без да претърпят твърде големи щети. Докато някои метали са склонни да се разрушат или да се напукат при падане, като волфрам или керамика, въглеродните влакна не го правят. В действителност можете да минете с колата си през пръстен или колие от въглеродни влакна и то ще отскочи обратно, без да се счупи. Той е изключително издръжлив, което го прави идеален за хора, които водят натоварен начин на живот.

Ръкавели


Светът на женските бижута не е единственият, който през 21 век е белязан от знака на революционните промени и подобрения. Мъжките бижута също откриват цял един нов свят с утвърждаването на карбона като предпочитан материал за работа, а ръкавелите, създадени от него се превръщат от практичен аксесоар в символ на качество, здравина и знак за това, че определено сме в крак с бъдещето.

Бижута


Няма жена, която да не обича аксесоарите и най-вече бижутата. А бижутата, изработени от карбон наистина са специален подарък, с който бихте изненадали приятно всяка дама.

Световните модни къщи и тяхното налагане на тенденции определи 21 век като времето за революционни решения откъм материали и предсказа, че бъдещето на цялата индустрия се крие в новите технологии както на материите за дрехите, така и на материалите за бижутата. Материите откриха своя нов живот и дори ставаме свидетели на „дишащи“ дрехи, а карбонът се утвърди като предпочитан материал за ювелирните изделия.

Така съвременната жена открива себе си в огромното разнообразие от бижута, на които самата тя вдъхва живот и с които тя избира как да създаде своята визия. Изключително предимство на карбона като материал е възможността за прецизно създаване на всякакви форми, а графитено-черният цвят внася усещането за висококачествено изделие със стилен завършек.

Сет от чинии от карбон


Чудесна идея за подарък на ваш близък приятел или роднина – майка, свекърва, снаха.

Този сет съчетава футуристичен дизайн, стилен и елегантен вид и една особена тенденция, която може да спечели дори госта с най-голямо отношение към детайлите – 3D ефект от структурата на плетката.

Аксесоари за дома


Ако искате да направите подарък на ваш близък или роднина, който да му е полезен в дома, но все пак да е по-оригинален, може да изберете изделие от карбон. Всеки един класически подарък като ваза, поднос, купа за плодове, сосиера, стойка за вино, фруктиера, свещник, мигом се превръща в специална изненада, щом е направен от карбон. 

Това се дължи на невероятната му здравина, супер лекота и красив дизайн. А уникалният графитено-черен цвят на карбона допринася за неговата луксозна визия. С подобен подарък няма да сгрешите никога.

Мебели от карбон


Въглеродните влакна намират своето приложение и в съвременния дом под формата на мебели. Освен вече споменатата здравина на материала, която автоматично се пренася и върху изделията, създадени от него, трябва да споменем, че лекотата на мебелите от карбон е изключителен плюс, когато става въпрос за интериорни решения.

Освен всичко останало, иновативните и креативни решения и огромните възможности във формите, които могат да се създадат, открехват вратите към един нов свят, в който словосъчетанието „футуристичен интериор“ добива един съвсем различен смисъл.

Снимки: Carbon Touch

Коментирай