Малката акробатка Адриана Хаджитенева отива на финал на „България търси талант“

Решението е на зрителите

2019-11-25 17:15:00 | Мария Дуковска

Малката акробатка Адриана Хаджитенева от „България търси талант“ получи най-висок зрителски вот след впечатляващото си представяне в първия спектакъл на живо в неделя. Вторият, който се класира за битката за 50 000 лева и звездната титла е човекът-калкултор Георги Георгиев, който беше на второ място по гласове на зрителите. Катето Евро, Ицо Хазарта, Любен Дилов-син и Славена Вътова гласуваха поравно за претендентите за второто място – математикът и представителите на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“, затова думата отново имаха феновете.

Малката акробатка с голямото сърце Адриана Хаджитенева доказа пред журито и публиката, че въпреки крехките си 9 години духът ѝ е непобедим. Наследеният от семейството акробатичен талант, в съчетание със смелостта да се изправи срещу заболяването си трогна жури и публика още на кастингите. Красивото изпълнение в първия полуфинал на фона на „Я кажи ми, облаче ле бяло“ в акомпанимента на акробатичното си семейство и показаното майсторство на въздушен обръч разплакаха Катето Евро, Славена Вътова поздрави нея и близките й за смелостта и задружността, а Любен Дилов-син изрази желанието си да види още повече от възможностите ѝ на финала.

Човекът с удивително бърз ум – Георги Георгиев – отново спечели възхищението на сцената на шоуто като „спаси“ всички от бомба, коренувайки шестцифрени числа и превръщайки ги в дни от Григорианския и Юлианския календар. Ицо Хазарта го определи като един от най-важните участници в шоуто, защото може най-добре да сметне как да използва наградата от 50 000 лева. Славена подчерта, че той трябва да бъде пример за обществото и го поздрави за нестандартния талант.

Представителите на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ безспорно успяха да изпълнят целта си и дадоха нов живот на автентичния фолклор с много желание и емоция. Магичното изпълнение на „Хубава си моя горо“ получи искрените аплодисменти на вдъхновената публика, а Катето Евро им благодари за ангелското песнопение. Любо поздрави за интересната интерпретация на минималистичното, удрящо в сърцата изпълнение. Славена изрази увереността си, че благодарение на хора като тях фолклорът ще живее.

На сцената излязоха още майсторите на традиционното бразилско бойно и танцово изкуство – капоейра Кордао Джи Оуро, любителят на екстремните спортове с колело Александър Толев, малкият барабанист Борис Иванов, Боряна Димитрова, която смая публиката и журито с уменията си по belly dance.

След края на третия полуфинал на шоуто на 8 декември, зрителите на bTV ще имат възможността да изпратят на финала още един изпълнител, който не се е класирал за последната битка за наградата от 50 000 лева и звездната титла.