Свободно време

10 неща, които трябва да правите на новогодишно парти и 10, които не трябва

Как да се представите в най-добрата си светлина на празненството за Нова година

21.12.2019г. / 07 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Като във всяко нещо в живота ни, така и в празненствата и партитата има неписани правила за поведение и етикет. В отношението на човек спрямо другите и в реакциите му в определени ситуации си личат голяма част от чертите на характера му. На новогодишното парти, на което сте поканени също ще е така – по това какво правите другите ще съдят що за човек сте. За да се представите във възможно най-добрата светлина, вижте кои са нещата, които е добре да направите на празненството за Нова година, както и тези, от които е по-добре да се въздържите.

Стилен черен маникюр за всеки празничен тоалет (галерия)

1. Хапнете нещо преди да отидете на партито. Не е добре да отивате съвсем гладни. Не сте сигурни дали ще има нещо подходящо за ядене, а и ще ви посрещнат с уелкъм дринк, от който може да ви прилошее на празен стомах.

2. Не се появявайте пияни.

3. Донесете неутрални откъм алергени храни. Ако на партито има хора с хранителни алергии, няма да е добра идея. Избягвайте най-често срещаните алергени, като например ядки.

Празничен тоалет според зодията (галерия)

4. Не носете отворена бутилка, освен ако не искате да ви обсъждат като скръндза цяла година след това.

5. Отговорете на поканата, независимо дали ще дойдете на партито или ще откажете. Не пренебрегвайте покана, ако не възнамерявате да я приемете. Покажете уважение към домакина и в двата случая.

6. Не организирайте парти в дома си без да сте предупредили предварително съседите. Това може да ви навлече неприятности заради шума.

7. Донесете подарък със себе си, който да подарите на домакина.

Бляскави идеи за маникюр за Нова година (галерия)

8. Не влизайте с мокри, мръсни и неподходящи обувки, ако партито е домашно. Не е учтиво. Вземете официалните си обувки с вас и се преобуйте преди да влезете. Ще направите добро впечатление.

9. Общувайте. Дори да не познавате повечето хора на партито ще бъдете добре приети, ако се стараете да скъсявате дистанцията. Усмихвайте се.

10. Не пренебрегвайте половинката си. Ако сте довели някого на партито, с когото имате среща, не го изоставяйте в непознатата компания, така че да се чувства неловко. Бъдете по-съобразителни.

11. Дръжте чашата си с лявата ръка. Така дясната ще е винаги свободна за поздрави и здрависвания.

Промени през новата година, които ще рестартират живота ви

12. Не игнорирайте демонстративно гости, които са попрекалили с алкохола. Излезте деликатно от подобни ситуации. Не предизвиквайте напрежение на партито. Това никога не завършва добре.

13. Оставете домакина си да вдигне първия тост. Етикетът го изисква, както и неписаните правила за обноски на големи събирания.

14. Не карайте някого насила да пие алкохол. Често по партита и събирания хората, които не пият алкохол стават обект на шеги и закачки, понякога отвъд границата. Не бъдете от тези хора, които пускат тези шеги.

Вдъхновяващи мисли, с които да започнем новата година

15. Питайте преди да публикувате снимки в социалните мрежи.

16. Не доминирайте разговора. Не се налагайте и не прекалявайте със старанието да сте център на внимание.

7 късметлийски храни за новогодишната трапеза

17. Попитайте човека, когото възнамерявате да целунете в 12 часа, ако не сте особено близки. Не връхлитайте неочаквано, колкото и да сте подпийнали преди това.

18. Не се появявайте в неподходящо облекло. Ще обидите домакините и най-малкото ще изложите себе си.

19. Отидете на партито с ясен план как ще се приберете. Това ще ви спести нерви и стрес впоследствие.

20. Не забравяйте да оставите благодарствена бележка, писмо, имейл или да изкажете благодарностите си за поканата към домакина устно. Ще направите много добро впечатление.

Знаете ли, че... на Нова година се носи червено бельо?

Коментирай