Свободно време

Предаванията на Bulgaria ON AIR със специални издания за Коледа и Нова година

Обобщение на най-нестандартните събития през годината гледайте на 31 декември от 19:30 часа

23.12.2019г. / 12 56ч.
Мария Дуковска
Предаванията на Bulgaria ON AIR със специални издания за Коледа и Нова година

Интересни гости, любопитни теми и много празнично настроение предстои в ефира на Bulgaria ON AIR по време на коледните и новогодишните празници. Актуалните и публицистичните предавания на националната политематична телевизия са подготвили специални издания с разнообразни теми и гости.

Часове преди Рождество Христово сутрешният блок „България сутрин“ ще разкрие на зрителите как са запазени българските традиции в Долна баня. Как оживяват най-забавните истории от българския фолклор? На този въпрос в студиото на сутрешния блок ще отговорят редакторът на най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа – Слави Ганев, и илюстраторът ѝ Дамян Дамянов. Как се посреща Коледа на ледената пързалка пък ще сподели танцовата ни двойка по фигурно пързаляне – Мина Здравкова и Кристофър Дейвис.

В празничната седмица „България сутрин“ ще излъчи и най-доброто от рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“, която представя вдъхновяващи истории на българи, живели в чужбина, но избрали да се приберат обратно в България. На 24 декември героят е Весела Димитрова – скритата сила зад „Златните момичета“. Тя е жената, която направи фурор с новия ансамбъл по художествена гимнастика, наследил всенародните любимки на Ина Ананиева след оттеглянето им през 2016 г. Весела Димитрова оставя подредения си живот в Швейцария, за да се впусне в може би най-голямото професионално предизвикателство – да изведе българската художествена гимнастика на върха.

В навечерието на Бъдни вечер предаването „Директно“ ще потопи зрителите в коледно настроение, като им покаже традиции от различни краища на България. На 24 декември от 17:50 часа екип на предаването и ученици от Търговище ще посетят местния музей, в който ще представят задължителните за региона обичаи и забравени традиции. След това „Директно“ ще пренесе зрителите в Добрич, където с помощта на древната техника „духано стъкло“ се произвеждат стъклени играчки за елха. В деня преди Коледа деца от Стара Загора ще разкажат как се празнува Рождество Христово в различните държави в Европа. Специално място в празничното издание на 24 декември ще има и за група коледари от Ямбол.

На 25 декември предаването ще припомни някои от най-вълнуващите истории, които е излъчвало през годината. В един от най-светлите празници зрителите ще си спомнят за един необичаен зов за помощ от мъж, който моли хората да му изпратят книги, за един пощальон, който 35 години разнася пратки и писма, и две бесарабски българки, за които България е родина по душа.

Часове преди милиони български семейства да се съберат на празничната трапеза, в 19:30 часа, предаването „Денят ON AIR“ ще даде думата на Отец Николай, който ще говори за силата на вярата и чудесата. На Коледа магията на музиката и цирка ще завладее студиото на „Денят ON AIR“ с помощта на Силвия и Теди Кацарови и Александър Балкански.

На 31 декември, когато правим равносметка за изминалите 365 дни, Bulgaria ON AIR ще предложи един нетрадиционен обзор на годината. В последния ден на 2019 година, точно в 19:30 часа, авторът на предаването „Историите ON AIR“ Миглена Георгиева ще припомни кои бяха събитията в България и света, които предизвикаха учудване и смях. Д-р Радосвета Стаменкова от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, журналистът Михаил Дюзев, историкът проф. Петър Стоянович и актрисата Лара Златарева ще коментират изплувалия кокаин край Шабла и забавните обществени отзиви, които тази тема предизвика. В специалното издание „2019 (не) стандартно“ ще има място и за музика – от саундтрака на филма „Роди се звезда“ до изпълнението на енергетиците от АЕЦ „Белене“.

Кои са останалите (не)стандартни новини белязали 2019 година гледайте на 31 декември, от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментирай