Свободно време

20 признака, че сте истински Козирог

Отличителните черти на тази зодия

13.01.2023г. / 15 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

11. Козирогът дава наистина добри съвети.

Ако имате нужда от истински добър съвет, допитайте се до представител на зодия Козирог. Те са известни с разумните и логични съвети, и биха ви помогнали при нужда.

5-те най-лоши навика на всяка зодия

12. Когато падне, Козирогът винаги успява да се изправи.

Отличителен знак на тази зодия е тяхната борбеност и това си личи най-вече, когато изпаднат в затруднение, което за другите би било пагубно. Но те съумяват да се изправят и да продължат напред. Истински мотивиращо за всички останали!

13. Когато е наранен, Козирогът се затваря в себе си.

Понякога Козирозите могат да са изключително силни и независими, и това си личи особено в ситуации, когато преминават през емоционална травма и болка. Тогава проявяват своя инат и не обичат да споделят за чувствата си, за своята болка. Искат да се справят сами и това може да вбеси техните близки хора.

Как всяка зодия убива връзката си?

14. Резервиран е и му е необходимо време да се отвори спрямо нови хора.

Характерна черта на Козирога е неговото внимателно отношение към хора, които не познава или е общувал с тях съвсем малко. Той не бърза да се разкрие като личност и подхожда резервирано, за някои дори студено. Но веднъж щом си спечелите доверието и приятелството им, те ще се проявят като много по-различни натури – общителни и бъбриви.

15. Козирогът е несравнимо добър, що се отнася до сарказма.

Това е неговата запазена марка и никоя зодия не е толкова добра в саркастичните коментари и забележки както Козирога.

Някои могат да намерят забележките им за странни и да не разберат съвсем чувството им за хумор, но за повечето хора те са извор на невероятно забавление.

16. Изключително верен партньор в любовта.

Когато Козирогът признае любовта си и се обвърже, той приема това сериозно и резултатът е, че е считан за един от най-верните любовници в целия зодиак. Те са верни, готови да се борят за любовта и връзката си на всякаква цена. Не биха се отказали от връзката си при първия появил се проблем, а проявяват търпение.

Тъмната страна на Козирога

17. Премислят всичко отново и отново, и отново.

Това е характерна черта на Козирозите, но не толкова положителна, поне не за тях самите. Те са устроени така, че да премислят всичко по няколко пъти. Това обаче е в състояние да ги доведе до изнервяне, ненужен стрес и напрежение. Техният перфекционизъм ги води в посока да правят всичко по възможно най-добрия начин, но на цената на жестоки усилия и себеотдаване.

18. Има „луда“ и много забавна страна, когато е с приятели.

В зоната си на комфорт, Козирогът е невероятно забавен и приятен, известен с щурите си идеи. В офиса това може и да не личи, но когато се забавляват с приятелите си, от тях може да очаквате всякакви щуротии.

Кой е вашият грях според зодията?

19. Привличат се от хора със самочувствие, които отстояват позициите си.

Ако искате да впечатлите един Козирог, тогава знайте, че не бива да сте много отстъпчиви и скромни. Козирогът изпитва голямо привличане именно към хора с високо самочувствие, които имат собствено мнение и не се притесняват да го изкажат на глас.

20. Не се страхува от самотата. Дори я обича.

Ако повечето хора се притесняват от самотата и бягат всякак от нея, то това не важи за Козирозите. Те обичат да са в собствената си компания, самодостатъчни са си и не се притесняват от самотата.

Кой спорт е подходящ за вашата зодия?