Свободно време

Предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR навърши 1 година

На 25 януари от 11:00 часа в специално издание ще бъдат излъчени откъси от най-емблематичните разговори с гости

24.01.2020г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Предаването за съвременна култура, нови идеи и културно-творчески индустрии „Мултимедия“ по телевизия Bulgaria ON AIR стана на 1 година. В своите близо 100 издания досега, всяка събота и неделя, мисията на предаването и екипа му е да предложи на зрителите добавена стойност за света около тях – от любопитни разговори с едни от най-вдъхновяващите лица на изкуството и културата в България до репортажи и новини за най-големите събития от културните среди.

„Свободата е липсата на страх“, казва в „Мултимедия“ оперната прима Райна Кабаиванска. В предаването режисьорът Явор Гърдев пък дава своята дефиниция за това какво е театърът – „място за лечение чрез празнуване“.

През изминалата година студиото на „Мултимедия“ се превърна в алтернативно пространство на изкуството във всичките му форми. По повод рождения си ден в събота, 25 януари, от 11:00 часа, предаването ще покаже едни от най-вдъхновяващите и емблематични интервюта и послания, излъчвани в предаването досега. Освен това, за първи път в телевизионно студио ще бъдат всички членове на рок-група „Остава“. В изданието предстои и разговор с експерти за най-важните книги с нехудожествена литература от последното десетилетие.

В предаването в неделя ще гостуват учениците предприемачи от инициативата „Тийноватор“ с идеи, които ще променят света. Видеоартистът Калин Серапионов ще разкаже за новия си проект „Десертът“. За липсата на музеи на социализма и съвременното изкуство ще говорят Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов от фондация „Въпреки“. Неделното издание включва и дискусия за общуването между брандовете и хората в дигитална среда.

„Мултимедия“ се излъчва всяка събота и неделя от 11:00 до 12:30 часа по Bulgaria ON AIR. Всички епизоди може да гледате и онлайн на сайта на телевизията, а във Facebook страницата на предаването ще откриете още любопитна информация.

Коментирай