Свободно време

Виктория Георгиева ще пее на втория полуфинал на „Евровизия“ 2020

Той ще се проведе на 14 май

29.01.2020г. / 09 50ч.
Мария Дуковска
Виктория Георгиева.

Виктория Георгиева.

България ще вземе участие във втория полуфинал на „Евровизия“ 2020, който ще се проведе на 14-и май. Това стана ясно вчера по време на бляскавата церемония по тегленето на жребия за разпределяне на страните в двата полуфинала на конкурса.

Българският представител на „Евровизия“ Виктория Георгиева ще се съревновава с изпълнителите на Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Чехия, Гърция, Естония, Дания, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия и Албания.

Само десет от осемнадесетте държави ще имат възможността да се класират за големия финал на „Евровизия“ 2020 на 16-и май и да се борят за победата в най-престижното музикално шоу в Европа. Българите живеещи в тези държави също ще могат да подкрепят Виктория. Във втория полуфинал своя глас за България ще могат да дадат и живеещите в Испания, Великобритания и Франция.

В края на януари приключиха и музикалните лагери в София и Лондон за създаване на българската песен за „Евровизия“ 2020. През февруари предстои да бъде заснет клипът към песента, а през март ще бъде премиерата ѝ.

Двата полуфинала и големият финал на „Евровизия“ 2020 ще се проведат на 12, 14 и 16 май от 22 часа.

Коментирай