Свободно време

7 причини защо мъжете са най-добрите приятели на жените

Няма нужда да се конкурират с вас

16.03.2020г. / 17 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: БГНЕС/EPA

Снимка: БГНЕС/EPA

Приятелите са важна част от живота ни. От дневните рутинни задължения до щастливите мигове и тези, в които се нуждаем от утеха, те са винаги до нас. Има различни видове приятелства. Вижте 7 причини защо мъжете са най-добрите приятели на жените.

Могат да пазят тайни

Според проучвания, жените не могат да пазят тайна повече от 48 часа! От друга страна, мъжете са по-склонни да забравят много бързо това, което сте им споделили. Това ги прави идеални за пазене на тайна.

Няма да ви съдят колко ядете

Мъжете намират жените, които обичат да ядат за наистина привлекателни, за разлика от тези, които са вечно на диета. Още една причина, представителите на силния пол да са по-добрите приятели е, че с тях може да хапвате всичко и да се наслаждавате на любимите си храни. А ако той може да готви, това го прави наистина много специален добър приятел. Не на последно място, мъжете няма да ни излъжат ако новата ни рокля не ни е по мярка.

10 милионери, които няма да оставят богатството на децата си

Няма нужда да се конкурират с вас

Според американско проучване, жените са по-склонни да се конкурират със своите приятелки, отколкото мъжете. Това състезание за по-красиви дрехи, по-богат партньор, по-добре изглеждащо тяло и т.н. всъщност граничи със завистта. Мъжете са по-малко конкурентни, когато става въпрос за техните приятели.

                                                             Снимка: БГНЕС/EPA

Те са надеждни

По своята същност, когато мъжете са много близки приятели с жени, те са склонни да ги защитават, да им помагат в трудни моменти.

Защо се нуждаем от физическо докосване всеки ден

Дават най-добрите съвети относно мъжете

Още една причина мъжете да са по-подходящи за най-добри приятели е, че от тях можем да получим ценни съвети за взаимоотношенията с мъжете и да поплачем на рамото им, когато са разбили сърцето ни. Освен това няма опасност да ни откраднат половинката.

Клюкарстват по-малко

Докато жените влагат всичките си емоции в истории, наречени клюки, мъжете са склонни да ги избягват. Ако имат нещо за казване, те ще бъдат директни и по-рядко лицемерни.

Начинът, по който кръстосвате палци, разкрива личността ви

Те са приятели за цял живот

Според експерти мъжете са по-лоялният пол и държат повече на качеството на приятелите, а не толкова на количеството. Мъжете са по-малко склонни на предателства, но са в състояние да изграждат стабилни и дългогодишни приятелства.

 

Коментирай