Свободно време

Близо 70 години брак: Тайните на успешната връзка на Кърк и Анн Дъглас

Легендарната двойка живееше заедно в продължение на 65 години

06.02.2020г. / 12 34ч.
Мария Дуковска
Снимка за спомен от сватбата им през 1954г. Снимка: БГНЕС/EPA

Снимка за спомен от сватбата им през 1954г. Снимка: БГНЕС/EPA

На 5 февруари 2020 г. ни напусна Кърк Дъглас – истинска холивудска легенда, преживяла много и оставила много незабравими роли на следващите поколения. По време на дългата му и успешна филмова кариера неотлъчно до него стои неговата съпруга Анн.

На въпроса каква е тайната на тяхната любов близо седем десетилетия, Кърк Дъглас отговаря през 2015-а: „Ние разрешаваме нашите неразбирателства с целувка.“

Двамата се запознават в Париж през 1953 г. по време на снимките на филма „Act of Love“. Анн Байдънс е продуцент по това време. И двамата обаче са обвързани тогава – Кърк Дъглас е тайно сгоден за актрисата Пиер Анджели, а Анн е омъжена за свой белгийски приятел.

В тяхната книга, издадена през 2017-а „Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood“, Дъглас пише, че веднага е бил привлечен към родената в Германия Анн.

Снимка: Amazon

Споменът му от запознанството: „Тази самоуверена красавица беше много по-различна от жените, с които съм бил в Холивуд след като Даяна ме остави (неговата бивша съпруга)“.

Когато обаче актьорът се осмелява да покани красавицата Анн на среща, тя му отказва, по неговите думи. „Но аз бях решен да я спечеля“, признава звездата.

Макар да му отнема време да развали годежа си с Анджели, Кърк и Анн успяват да се оженят в Лас Вегас през 1954 г., малко след като Анн го заплашва, че ще го напусне. Дъглас признава в книгата, че тогава осъзнава, че би бил „изгубен без нея“.

Двойката има двама сина заедно – Ерик и Питър, а Кърк има две деца от предишния си брак – Джоел и Майкъл. Анн успява да се сприятели с бившата съпруга на Дъглас – Даяна, и през годините те поддържат връзка, като обядват често заедно. Актьорът споделя, че Анн се е обръщала към Даяна с думите „нашата първа съпруга“.

В книгата „Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood“ е отделено специално място за колекцията с поезия на Кърк. Според него най-хубавата поема в книгата е писана за Анн и се казва „Романсът започва на 80“.

Анн от своя страна споделя, че любовта им през годините е устояла и благодарение на многото изненади, които Кърк ѝ е поднасял. Той обичал да планира специални изненади за нея и тя разказва за нейн рожден ден, на който Кърк изскочил от фалшива торта, взета назаем от снимачната площадка на „Някои го предпочитат горещо“.

Като всяка двойка, и те са имали своите възходи и падения във връзката си, но успяват да преборят всяка буря заедно. В книгата им Кърк Дъглас разкрива, че Анн умишлено си е затваряла очите за изневерите на съпруга си, и че той е бил честен за тях, не я е лъгал.

Анн пише: „Кърк никога не се е опитвал да скрие своите флиртове от мен. Като европейка, аз знаех, че е нереалистично да очаквам абсолютна вярност в един брак.“

Двойката никога не се е притеснявала да изразява обичта си един към друг. Когато Кърк Дъглас получава почетния си „Оскар“ през 1996-а, той го посвещава на Анн.

Виждам моите четирима синове. Те се гордеят със своя старец. Аз се гордея също. Горд съм, че съм част от Холивуд от 50 години. Но тази награда е за моята съпруга, Анн. Обичам те.“, с тези думи завършва речта си Кърк Дъглас. И това са думите, които описват житейския му път и дългогодишния му брак с неговата любов Анн.

Снимки: БГНЕС/EPA

Коментирай