Свободно време

Въздушен коридор и сърце, които водят към България

Историята на Нели Манова, която е герой на „Завърналите се с Петя Кертикова“

27.02.2020г. / 13 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

ПР специалист по образование, но пилот по призвание и душа. Така започва историята на Нели Манова, която е герой на „Завърналите се с Петя Кертикова“ по Bulgaria ON AIR тази седмица. Въпреки че традиционно професията пилот е запазена територия за мъжете, Нели и още 10 000 жени ежедневно борят това твърдение, показват последните данни на Международната асоциация на жените пилоти.

Нели е сред седемте жени пилоти на националния превозвач „България Ер“. След мотивационен полет на летище „Лесново“ се влюбва в пилотирането. От вече 6 години изкарва прехраната си летейки.

Преди да избере да се буди под българско небе, Нели живее в Нидерландия в продължение на 17 години. Изгубила родителите си като малка, ѝ се налага да се справя с всичко сама. Работи на няколко места едновременно, завършва успешно „Медии и масови комуникации“ в университета в Амстердам.

Винаги е усещала, че домът ѝ е в България при баба си и дядо си, които са я отгледали. Когато не лети, ги посещава и прекарва време с тях. Казва, че България е много по-добро място за живеене, отколкото Нидерландия.

Трудностите не пречупват Нели и тя продължава да преследва мечтите си, които все я водят високо горе в облаците. Търсач на силни усещания, Нели скача с парашут, от балон и с бънджи, лети и с парапланер, а днес и на самолет.

За мечтата да стане командир, за първия полет, за коридора, който винаги води към България и какво е да работиш в облаците – вижте във видеото от рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“.
Не пропускайте „Завърналите се с Петя Кертикова“ в сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Коментирай