Свободно време

„Мултимедия“ със специално издание, посветено на 8 март

Гледайте в неделя от 11 часа по Bulgaria ON AIR

06.03.2020г. / 14 13ч.
Мария Дуковска
„Мултимедия“ със специално издание, посветено на 8 март

Уикенд, изпълнен с вълнуващи истории на успели жени, културни събития и съвременно изкуство, ще подари на зрителите „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR. В Деня на жената, специално празнично издание на предаването, заслужено ще обърне внимание на жените, които се борят и се доказват в днешния конкурентен свят, а основни дискусионни теми в съботното издание ще бъдат някои от най-очакваните предстоящи културни събития.

На 7 март, водещият Даниел Ненчев ще посрещне в студиото директора на един от най-утвърдените кинофестивали у нас – София Филм Фест. Стефан Китанов ще сподели любопитни факти около предстоящото 24-то издание, което официално ще бъде открито на 12 март, а всички любители на качественото кино ще могат да се потопят в света на седмото изкуство с разнообразната филмова програма през целия месец.

Изданието на „Мултимедия“ в събота ще продължи с представянето на най-новата книга на Едуард Кинг – „Руско-турската война през погледа на един американски журналист“, в която посвещава главата „Европа в покой и буря“ на българския народ, като описва по впечатляващ начин битието, страданията и българската вяра в по-доброто бъдеще. Съботното предаване ще завърши с дискусия за противоречивите мнения относно участието на България в най-престижното събитие за съвременно изкуство в света – Венецианското биенале. През 2019 г. Министерството на културата отпусна половин милион лева за международното Артизложение, което доведе до съмнения за сериозни злоупотреби.

В неделя, 8 март, от света на изкуството, „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR ще се пренесе в света на жените със специално празнично издание по повод отбелязването на международния празник на нежния пол. Темите за женските преимущества в съвременния свят, обществените постижения и каузи на жените днес, както и проблемите, с които ежедневно се сблъскват, ще бъдат във фокуса на предаването. Празничното издание на „Мултимедия“ ще завърши с разговор за бъдещето на изкуствения интелект, през интересния поглед на жена футуролог. Предаването за изкуство, култура и нещата, които ни правят по-добри, може да видим в събота и неделя по Bulgaria ON AIR от 11:00 часа.

Коментирай