Свободно време

6 предимства на home office, когато ни се налага

Гъвкаво работно време

16.03.2020г. / 12 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има два типа личности – едните обичат да работят от дома си (когато работата им го позволява), за други, работата в офис има своите предимства. Какви ползи да извлечете от home office, ако не ви е особено любим, но се налага да си останете у дома? Не забравяйте, че шефът ви няма да ви наблюдава постоянно, а това си е предимство.

Ще бъдете по-продуктивни

В офиса винаги е по-разсейващо, особено ако се налага да работите в големи пространства с повече хора и шум. Разговорите с любимите ни колеги са приятни, но могат да отнемат от времето ни за работа. От друга страна, домашният офис ни помага да сме по-концентрирани в процеса и така повишаваме своята продуктивност. Благодарение на технологиите, можем по всяко време да комуникираме с екипа си.

5 причини извънредната работа да не помага на кариерата ви

Спестявате време и пари

Колкото и да е наблизо офисът, в който работите, работата от дома ще ви спести поне 30 минути време за път. Това са разходи за билети, гориво за автомобила, храна, напитки през деня. Работейки вкъщи, успяваме да спестим време и разходи. Не на последно място, успяваме да приключим със задълженията си по-рано и имаме време за любимите ни занимания.

Далай Лама и неговите житейски ценности

Гъвкаво работно време

Има хора, които предпочитат да започват работа по-рано, за да свършат по-рано, има и такива, които не са ранобудни. Вероятно всеки от вас е срещал поне по един такъв колега. Предимството на home office е, че може да определите как да работите. Да си правите кратки паузи, да постигнете много добър баланс, между това в коя част на деня се чувствате продуктивни и изпълнението на задълженията ви е максимално ефективно. Освен това може да отскочите набързо да свършите някой личен ангажимент, докато ако сте в офиса е по-малко вероятно да се освободите.

9 признака, че сте амбиверт

Използвайки уюта на дома

В домашния офис може да се разхождате по цял ден облечени в любимата ви пижама. Може да оформите работното си място както искате. С повече цветя, цветове, любими снимки, принадлежности. Да си приготвите любими здравословни напитки, ароматно кафе, да се храните по-здравословно, дори да си направите маска на лицето, докато работите.

Свързани статии

Ще си спестите някои безполезни срещи

Във всеки офис ги има. Работата вкъщи може да ви помогне да пропуснете някои от тях, които не са толкова важни, че да се случат онлайн.

По-доволни служители

Работата от дома прави служителите по-щастливи, доказано. Щастливите служители рядко обмислят да сменят работата си. Затова ако управлявате екип, помислете за един – два дни home office за всички.

Снимка: iStock

Коментирай