Свободно време

Колкото повече остарявам, толкова по-малко харесвам хората

С възрастта научаваме трудни уроци за общуването

14.04.2020г. / 08 51ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Младостта е времето на приятелствата, на събиранията, на безкрайния купон, който постоянно ви среща с много хора, шумни компании и много смях. Всичко това ви е карало в онзи момент да сте убедени колко много приятели имате и колко добре се чувствате. Смятате, че вие никога няма да сте от онези мърморещи хора, които с всяка изминала година остават с все по-малко и по-малко приятели.

Всеки си го е мислел, докато не дойде моментът, в който осъзнавате колко всъщност сте намразили хората, колко по-добре се чувствате в тишината на дома си и колко голяма нужда имате да общувате с истински приятели, които можете да преброите на пръстите на едната си ръка.

Златни правила в общуването

Всяко друго общуване ви се струва изкуствено, натоварващо, безкрайно скучно. Все по-рядко имате желание да излизате, камо ли да създавате нови приятелства. С годините сте натрупали опит с хората, голяма част от който е бил негативен. Разочаровали са ви по всякакви начини и това ви е накарало да спрете да се впускате в новите приятелства със същия младежки и наивен пламък.

С годините хората стават все по-емоционално стабилни, осъзнати и нетолерантни към некачествени контакти и общуване. Затова и все по-малко харесват другите хора. Списъкът с одобрени приятели става все по-малък и това е напълно нормален процес, който се развива с годините.

Признаците, че не сте добър слушател и това ви пречи в общуването

Защо с възрастта ставате все по-голям интроверт и започвате да мразите все повече повърхностните контакти с другите?

Колкото по-възрастни ставате, толкова по-често ви разочароват околните

Мъдростта на възрастта ви прави по-аналитични и вглеждащи се в детайлите. Затова и разочарованията от хората стават по-лесно разпознаваеми за вас.

Разликите в общуването между мъжа и жената

С остаряването ви става все по-скучно да сте в големи компании

Компаниите, в които сте се подвизавали през двайсетте си години, вече ви дразнят. Осъзнали сте как всъщност шумните купони ви натоварват и мечтаете за спокойствието на тихата компания на двама-трима приятели, с които да си говорите, а не да купонясвате до сутринта. Понякога ви се иска да сте като преди, но за кратко, само заради носталгията по миналото време.

Свързани статии

С времето научавате, че хората развалят най-хубавите моменти

Грешки в езика на тялото, които пречат на общуването

Когато сте млади, злобата и омразата не са в такива големи мащаби, в каквито са с напредване на възрастта. По-зрелите хора имат богат негативен опит в общуването с много разочароващи личности, което ги прави и някак претръпнали към човешката лошотия. С всяка изминала година се убеждавате в това.

Осъзнавате, че 90% от хората, които срещате в живота си, са фалшиви

4 зодии, които най-често са фалшиви приятели

Хората с възрастта се научават все по-добре и умело да носят социалните си маски. Осъзнавате това с всеки изминал ден, в който чувате изкуствени комплименти, фалшиво мнение за себе си, което впоследствие разбирате, че е било лъжливо и лицемерно. Срещате такова отношение от колеги, фалшиви приятели, дори по-близки хора. Това ви кара да намразвате контактите си с такива изкуствени личности и да стеснявате приятелския си кръг все повече.

Коментирай