Къде могат да търсят подкрепа жертвите на домашно насилие

На национална денонощна специализирана телефонна линия за професионална подкрепа на жертви на домашно насилие

2020-04-01 17:12:00 | Мария Дуковска

Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола“ (АЗНОП) апелира към всички нуждаещи се да се обаждат на тяхната национална денонощна специализирана телефонна линия за професионална подкрепа на жертви на домашно насилие – 0800 11 977.

Освен подкрепата и насочването чрез националната денонощна специализирана линия, подкрепата ще бъде предоставяна от специалисти от цялата страна – квалифицирани психолози, юристи, социални работници с богата практика и водещ опит в борбата срещу насилието.

От сдружението уведомяват, че съгласно решение на съдийската колегия на ВСС, за периода на извънредното положение не се прекратява разглеждането на дела за защита от домашно насилие.

За София може да имате предвид следните контакти на Алианса:

· За психологическо консултиране: 0878396499 – от 10 до 22 часа, и на следните имейли:

zlatka_alliance@mail.bg – Златка Мачева – психолог;

diana_alliance@mail.bg – Дияна Видева – психолог.

· За юридическо консултиране:

daniela_alliance@mail.bg – адв. Даниела Гобунова;

elenak_alliance@mail.bg – адв. Елена Кръстева;

albena_alliance@mail.bg – адв. Албена Койчева.

При установяване на контакт с експертите, е възможно и консултиране по скайп или вайбър.

Още по темата

Тази нова организация на нашата дейност по отношение на консултативните услуги следва два основни и еднакво важни наши приоритети: да запазим здравето на нашите клиенти и на нашите експерти, както и да осигурим непрекъснатост на нашата подкрепа.

Кризисните центрове, управлявани от организациите от Алианса продължават да изпълняват функциите си на услуги на предна линия за кризисно настаняване на най-нуждаещите се жени и деца, при пълно спазване на изискванията на държавата във връзка с извънредната обстановка.