Свободно време

Притча за голата Истина и Лъжата

На кое вярвате повече

06.05.2022г. / 08 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко пъти ви се е случвало да повярвате на лъжливи думи, които обикновено объркват всичко в живота? Каквото и да се случва, истината рано или късно излиза на показ. Днес споделяме с вас една поучителна притча, която ще ви напомни да не вярвате от първия път на това, което виждате и чувате.

Легенда отпреди 200 години, разказва, че един ден Лъжата и Истината се срещнали.

– Днес е прекрасен ден! – казала Лъжата.

Истината се огледала, погледнала към красивото небе, денят наистина бил красив, затова и кимнала съгласявайки се на казаното от Лъжата. Вървели известно време двете и стигнали до един вир.

– Водата във вира е много хубава, нека да поплуваме заедно. – предложила Лъжата.

Истината, отново подозрителна, докоснала водата, която била наистина много хубава. Съблекли дрехите си и влезли във вира, за да поплуват. Изведнъж Лъжата излязла от водата, облякла бързо дрехите на Истината и побягнала към близкото село.

Свързани статии

Гневна, Истината също излязла от водата, хукнала да търси Лъжата, за да си вземе дрехите, защото нямало как да облече нейните дрехи. Хората, виждайки голата Истина, се ужасили и гледали настрани с презрение и ярост.

Горката Истина се върнала във вира и изчезнала завинаги, криейки срама си. И от този ден Лъжата обикаля света, облечена като Истината.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
Свободно време