Свободно време

Водещата на „Денят ON AIR“ Ганиела Ангелова: Спазвам всички традиции на Великден

Среща с едно от лицата на Bulgaria ON AIR по случай големия християнски празник

21.04.2020г. / 11 34ч.
Мария Дуковска
Снимки: личен архив

Снимки: личен архив

Ганиела Ангелова е водещо лице на Bulgaria ON AIR. Всяка делнична вечер среща зрителите с експерти, които анализират темите на деня в политическото коментарно предаване „Денят ON AIR“. Наред с водещи политически фигури е взимала интервюта със световни звезди като Крис Норман, Ал Бано, Хосе Карерас, Пласидо Доминго, U2, C-Block и много други.

Ганиела има дългогодишен опит в телевизионната журналистика – водила е публицистично и икономическо предаване, новинарски емисии и сутрешен блок. Извън светлините на прожекторите водещата е отдадена на семейството и грижите за сина си. През свободното си време обича да чете и пътува.

Днес Ганиела Ангелова гостува в рубриката ни „Тя, звездата“, за да ни разкаже как посрещна великденските празници, както и с какви предизвикателства се среща по време на извънредното положение.

Как премина подготовката за големия християнски празник Великден?

Този Великден беше различен. Тъжна е гледката на празни църкви, хора без лица по улиците и очи пълни със страх. Дано да си вземем поуката от тази пандемия, дано пренаредим приоритетите си... Малко съм скептична, че ще се случи. Българското общество е разделено. Едни спазват правилата, други пият бира по градинките. Такъв го видях този Великден...

А подготовката не се различаваше от друг път. Може би имаше повече цветя и украса, с идеята да се откъснем за малко от тягостната ситуация.

Имате ли любими рецепти или кулинарни традиции, които спазвате всяка година за празника?

Опитвам се да спазвам традициите – първото яйце да е червено и да се постави пред иконата, да има козунак и агнешко на трапезата. Да си призная, кулинар вкъщи е моят любим. Той приготвя агнешкото от вечерта по специална рецепта. Не мога да ви я кажа, защото я държи в тайна. Ястието има уникален вкус! Моята задача е в направата на различни салати и празничната украса на масата. Обичам да изпипвам детайлите.

Как поддържате добра форма в условията на извънредното положение и домашната изолация?

Липсва ми фитнесът. Правя различни упражнения вкъщи с планкове и ластици, но не е същото.

С какви занимания разнообразявате времето у дома?

През делничните дни времето ми е посветено на работата и подготовката за предаването „Денят ON AIR“. Но уикендите се промениха. Обичам да пътувам със семейството си, но това засега е невъзможно. Четем книги, гледаме филми и се стараем да откриваме позитивното от карантината.

Какво успяхте да направите по време на извънредното положение, за което нямахте време преди?

Направих терасата си красива. Изглежда нещо елементарно, но заради натовареното ми ежедневие не ми оставаше време за това.

Вашето пожелание към читателите, как да запазят добро настроение в извънредната за всички ситуация?

Обръщайте внимание на близките си! Не губете вяра и надежда! Спазвайте правилата и знайте, че всичко е в нашите ръце! Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Лека-полека, силата му ще отслабва, но за да няма патови ситуации нека да помогнем на медиците! Да си стоим у дома и да се радваме на близките, да ги преоткриваме! Да прочетем книга, за която не сме имали време, например. Повярвайте, всичко зависи от нас! Да бъдем #ОтговорниВкъщи.

Коментирай