Свободно време

Нели Петкова: Използвайте момента да усъвършенствате себе си

Интервю с чаровната певица Нели Петкова

21.04.2020г. / 17 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Нели Петкова отдавна няма нужда от представяне. Талантливата певица е сред най-популярните и харесвани музикални изпълнители у нас. Освен с красота и харизма, Нели винаги ни е омагьосвала с нежния си глас и прекрасни песни. Съвсем скоро излезе и най-новият ѝ англоезичен проект – песента „Broken“ и видеото към нея.

В „Broken“ виждаме Нели Петкова в нова светлина – парчето е в стил R&B. В създаването на „Broken“ певицата си сътрудничи с носителя на „Грами“ – музикалния продуцент David „Swagg R’ Celious“ Harris, който спечели наградата за най-добър R&B албум през 2019 г. (за албума на певицата „H.E.R“. – бел. ред.).

Днешният гост в рубриката ни „Тя, звездата“ е именно Нели, която помолихме да ни разкаже за подготовката на Великден, както и с какви занимания и дейности запълва времето, прекарано в социална изолация. Приятно четене.

Как премина подготовката за големия християнски празник Великден?

Великден е най-светлият християнски празник и всяка година подготовката за него е свързана с много вълнение и емоции. Така и тази година, започнах да се приготвям за празника няколко дни по-рано. Реших да експериментирам с боядисването на яйцата и си купих перлена боя, която се оказа страхотна! Вълнението, разбира се, беше най-голямо за нашия син Даниел, който е на две години и осем месеца. Сега открива света и всичко му е много интересно. Толкова много се впечатли от великденските яйца, че дори успя да скрие две от тях, които по-късно намерих в леглото му.

Имате ли любими рецепти или кулинарни традиции, които спазвате всяка година за празника?

В менюто за празника винаги присъства великденска зелена салата и козунак. Баба ми прави най-вкусните козунаци. От нея съм научила, че освен качествените продукти, най-важното в приготвянето на козунаците е втасването на тестото. Отнема доста време, но чакането определено си заслужава.

Как поддържате добра форма в условията на извънредното положение и домашната изолация?

Не ми е лесно, защото по принцип съм много активна и ежедневието ми е свързано с много дейности, които изискват движение. Обичам да ходя пеша. В условията на изолация се опитвам да заменям ходенето с тренировки вкъщи, но със сигурност не е същото като разходка в парка или добрата тренировка във фитнеса.

С какви занимания разнообразявате времето у дома?

Слушам много музика. Опитвам се да си намирам различни занимания и да не прекарвам деня в мързелуване. Започнах да работя върху нови песни, които се надявам да реализирам скоро. Разпявам се почти всеки ден, за да не изляза от форма. Вярвам, че много скоро отново ще имаме възможността да посещаваме театрални и концертни зали. Имам толкова много музика и нямам търпение да я споделя със всички!

Какво успяхте да направите по време на извънредното положение, за което нямахте време преди?

Прекарвам повече време със семейството ми, което ме прави щастлива! Обадих се на приятели, с които не се бяхме чували от доста време и си припомних как се прави баница.

Вашето пожелание към читателите, как да запазят добро настроение в извънредната за всички ситуация?

Пожелавам на всички да бъдат здрави. Знам колко е трудно за един активен млад човек да се изолира от света. Не губете надежда! Скоро ще се върнем към нормалния си начин на живот. Използвайте момента да усъвършенствате себе си, да направите нещо, за което никога не ви е оставало време. И най-важното – бъдете добри със себе си и близките си!

Коментирай