Свободно време

Как се справяте със стреса на работното място според зодията

Различните зодии имат различен подход в стресови ситуации

29.04.2020г. / 13 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът е навсякъде около нас, особено в работата. Всички искаме да работим с хора, с които се чувстваме максимално добре, но това рядко се случва. Абсолютно щастие трудно може да се постигне, когато не избираме колегите си както избираме приятелите си. Това може да бъде наистина стресиращо.

Крещящи признаци, че тялото ви е под тотален стрес

Как да се справите със стреса на работното място? Можете да говорите с приятелите си, със семейството си вкъщи. Можете да се разходите, да изразходвате негативната енергия със спорт или любимо занимание, да разпуснете във ваната.

Всеки има своя начин да се пребори със стреса. Различните зодии го правят по свой уникален начин, за да се почувстват отново добре и да успеят да продължат да се справят с професионалните предизвикателства в условия на стрес.

Физически признаци на стрес

Овен

Енергията ви е огромна. Това ви кара да излезете от релси понякога. В един момент гледате тъжно и се уединявате, за да се справите с напрежението, което стресът на работа ви е причинил, а в следващия сте в бара и поръчвате шотове за цялата компания, за да разпуснете. Горещият нрав на Овните ги кара да реагират различно под стрес. Понякога казват неща, които не мислят и за които съжаляват след това. Ако сте на работа и шефът ви ви напрегне, отдръпнете се от ситуацията, запишете всички лоши неща, които бихте му казали в лицето и пребройте до 10. След това просто изхвърлете листа хартия в кошчето.

Телец

Телците са склонни да са особено упорити и безкомпромисни. Те обичат блясъка, харесва им да си вършат работата без да си цапат ръцете, а когато това стане се изнервят. Всеки отрицателен коментар по техен адрес ги кара да се тръшкат до припадък. Чувстват се толкова зле, че може да получат дори сърцебиене. Когато работите с шефа си и той ви отпрати конструктивна критика, опитайте се да не прекалявате с оправданията и не се дръжте сякаш ви атакуват на живот и смърт. Научете се да приемате критики, дори да не сте съгласни с тях.

Как всяка зодия се справя със социалната изолация

Близнаци

Близнаците са навсякъде. Те не могат да стоят неподвижно нито в работата, нито в личния живот. Ако гледат двучасов филм, продължителността му ще им се стори цяла вечност. Все ще си намерят какво да правят, докато гледат. Вниманието им трудно се фокусира върху само едно нещо. Лесно се обиждат и не са от хората, които ще понесат критика така лесно. Склонни са да влязат в пререкание. Това им нагнетява стрес на работното място, особено ако спонтанните им идеи не бъдат добре възприети. За да се справите със стреса на работното място трябва да се съсредоточите върху една задача, а след това върху следващата.

Коментирай