Свободно време

По Bulgaria ON AIR тръгва новото публицистично предаване „COVID реалност“

„COVID реалност“ с водещ Златимир Йочев стартира на 31 май, от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR

27.05.2020г. / 14 55ч.
Мария Дуковска
Визия: Bulgaria ON AIR

Визия: Bulgaria ON AIR

В средата на май от Световната здравна организация предупредиха, че коронавирусът, който промени целия свят, може би никога няма да изчезне и всички ние трябва да се научим да живеем с него. Как ще изглежда животът ни с вируса, който зарази вече над 5 млн. души по целия свят, как ще се променят различните обществени и държавни системи, какви ще са последствията за световната икономика и ще се измени ли моделът ни на общуване – тези и още теми ще бъдат във фокуса на специалното публицистично предаване „COVID реалност“ по Bulgaria ON AIR. Първият брой на поредицата специални студия ще се излъчи на 31 май, от 17:30 часа.

Водещ на публицистичната продукция ще бъде един от най-утвърдените журналисти на Bulgaria ON AIR – водещият на сутрешния блок Златимир Йочев. Първото издание ще срещне зрителите с кардиолога проф. Иво Петров, икономиста Георги Стоев и с известния писател и журналист Любен Дилов-син.

Какви ще бъдат дългосрочните икономически последици от кризата с COVID-19 на световно ниво и в България, да очакваме ли ръст на безработицата и преразпределение на пазарите, ще има ли трайни промени на трудовите ни навици – тези и още много важни теми ще бъдат обсъдени в студиото на „COVID реалност“.

Във всеки брой „COVID реалност“ ще разглежда и как заразата рефлектира върху социалните навици и психологическото състояние на човечеството. Ще въведе ли COVID–19 нови морални и етични правила, ще доведе ли до трайни промени в начина на общуване и доколко е вярно твърдението, че с COVID– 19 вече нищо няма да е същото са част от важните въпроси, на които ще се търсят отговори в студиото. Паралелно с това ще се обърне внимание и на друг важен аспект от живота, който постави коронавирусът – този за ролята и мястото на чистата наука в днешния свят.

Първото специално издание „COVID реалност“ ще се излъчи на 31 май, неделя, от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR, както и ексклузивно по Bloomberg TV Bulgaria. Специалното студио може да бъде проследено на живо и в уебсайтовете на двете телевизии www.bgonair.bg и www.bloombergtv.bg , както и на Investor.bg и Dnes.bg. Продукцията се осъществява от една от най-големите медийни групи в България – Investor Media Group с генералното партньорство на Modis България, Hyperscience, Димитър Маджаров и Американския Университет в България.

Поредицата специални студиа „COVID реалност“ е част от мисията и постоянния стремеж на медийната група да предлага на българите навременна, качествена и полезна информация. „COVID реалност“ е продължение и на програмните промени, които Bulgaria ON AIR въведе в началото на извънредното положение, насочвайки още по-голям ресурс върху отразяването на пандемията.

Коментирай