Свободно време

Фейсформинг – гимнастика, която подмладява лицето

Бенита Кантиени дава ценен метод за подмладяване на лицето, тонизиране на кожата и спасение от бръчките

01.06.2020г. / 13 45ч.
Мария Дуковска
Бенита Кантиени, автор на книгата "Фейсформинг - гимнастика за лице".

Бенита Кантиени, автор на книгата "Фейсформинг - гимнастика за лице".

На 2 юни излиза новата книга на издателство „Жануа'98“ – „Фейсформинг – гимнастика за лице“ от Бенита Кантиени, която книга отдавна дамите-читателки чакат да излезе на българския пазар. Авторката Бенита Кантиени дава ценен метод за подмладяване на лицето, тонизиране на кожата и спасение от бръчките с правилна стойка и определени упражнения.

Книгата е изключително подходяща за жени на всякаква възраст.

Публикуваме откъс от книгата:

Лицето – отражение на тялото

Абсолютно всичко, което правим с тялото, се отразява на лицето. Примирената стойка на тялото кара лицето ни също да излъчва примирение. Надменната стойка води до арогантно лице. Холеризмът се отразява в лицето и стойката на тялото. Стеснителният човек излъчва неувереност от главата до петите.

Причината за неумолимото отражение на тялото върху лицето се корени в логиката на анатомията: всичко е свързано и всичко реагира. Връзката между таз и гръден кош е същата като между долна и горна челюст. Може да проверите това твърдение много лесно. Отпуснете устата и челюстта. Преместете таза силно напред и почувствайте, при положение че сте напълно отпуснати, как и долната челюст изскача напред. Сега се върнете в първоначалната поза, приберете таза рязко назад, все едно че страдате от лордоза, и ще видите, че и долната челюст се измества назад.

Вдигнатите рамене изместват напред главата, а нея я носи първият шиен прешлен. Напрежението в мускулатурата на врата, шията и брадичката спада, тя става мека и отпусната. С времето се образува и двойна брадичка. Отпуснатият и свит по навик гръден кош претоварва мускулатурата на врата и шията и води до ясно изразени назолабиални гънки.

Ако човек стои по навик с издаден напред таз и с огънати от тежестта на тялото колене, с времето ъгълчетата на устните му се отпускат надолу. При непрекъснато стягане на седалищните мускули човек свива неволно и околоочните си мускули, а това води до присвити очи. Не е задължително този поглед да отговаря на душевното ни състояние.

Към увеличената поясна извивка навътре към коремната област пасват високо вдигнати вежди, а те създават множество бръчки по челото и разтягат прекомерно мускулите на клепачите. Ако тежестта на тялото пада върху единия крак, то тогава асиметричността в лицето се усилва значително.

Схванатите рамене вървят често с нацупени устни. Можете да промените всичко това много лесно и да възвърнете идеалната стойка на тялото си. Просто трябва да се интересувате от себе си. Да имате желание да се възприемете така, както изглеждате. Да се радвате, че скоро отново ще се изправите. Малко дисциплина в началото не вреди. Тя сама ще се превърне във Ваш спътник, когато усетите колко приятно е усещането за леко напрежение в разтегнатите мускули. Всеки, който свири на инструмент, познава този принцип: няма лесно начало, но колкото повече можеш, толкова повече искаш да свириш и изпитваш радост и удоволствие от свиренето.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати