Свободно време

Време е да се вгледаме към новите хоризонти, които коронакризата разкри

Коментар на водещия Златимир Йочев за второто от поредицата специални студия „COVID реалност“ по Bulgaria ON AIR

17.06.2020г. / 14 45ч.
Мария Дуковска
Златимир Йочев. Снимка: Bulgaria ON AIR

Златимир Йочев. Снимка: Bulgaria ON AIR

Съмнявам се, че скоро ще разберем кой е автентичният първоизточник на вируса, който накара света да диша учестено. Но също така вярвам, че трябва да го изучим, анализираме и следим внимателно, а междувременно да действаме решително с всички сили и средства, които медицината и науката познават. Бездействието ще бъде по-пагубно от пораженията на коронавируса, защото от опит знаем, че онези, които стоят безучастно по време на криза, са по-опасни от онези, които са я предизвикали...

Сега, да хвърлим поглед към близкото бъдеще. Убеден съм, че мнозина от вас се чувстват някак „изгубени“ заради влошената икономическа и здравна картина. Лутаме се като устройства, чийто GPS ги е подвел и запратил в непозната посока. Движим се сякаш по път без изход, без да фокусираме ясно панорамната картина и възвишението, до което сме достигнали. Място, от което можем да видим дупката след кризата, но и нови хоризонти и неподозирани посоки, способни да изградят нашето ново утре.

Думите на Златимир Йочев са част от откриващия коментар на водещия по време на второто от поредицата специални студия „COVID реалност“ по телевизия Bulgaria ON AIR, което се излъчи на 14 юни. Специални гости на новото издание бяха специалисти от три области– културата – в лицето на директора на Народен театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин; медицината – с пулмолога д-р Александър Симидчиев, началник на отделение по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР и икономиката с Георги Ангелов – старши икономист в „Отворено общество“.

Основните дискусионни теми бяха свързани с въпросите имат ли държавите план „Б“ за реакция при кризи, как ще продължим да живеем с коронавируса, кои икономически сектори загубиха най-много и кои спечелиха от коронакризата.

Специалното издание се излъчи на живо и по Bloomberg TV Bulgaria, както и на уебсайтовете Dnes.bg и Investor.bg.

Коментирай