„Умно село“ представя филма „Голяма риба“, посветен на Велко Кънев

Документалният портрет на големия ни актьор ще се излъчи на 26 юли по Bulgaria ON AIR

2020-07-24 16:16:00 | Мария Дуковска

Новият епизод от емблематичната авторска поредица „Умно село“, която обръща обектива към непозната страна на личностите, които изграждат съвременната българска култура, ще се излъчи тази неделя в ефира на Bulgaria ON AIR, точно в 19:30 часа.

Вторият портрет, който прецизно изрисуват авторите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов, е посветен на изпълнения с радост и тъга, сълзи и смях, пъстър живот на бележития български актьор Велко Кънев. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще имат възможността да си припомнят добротата, смиреността и искреността, скрити зад погледа на емоционалния и чувствителен актьор. Освен велик артист на сцената, Велко Кънев ще бъде запомнен и с неподправения позитивизъм, с който гледа на живота и на пръв поглед непреодолимите изпитания на съдбата.

Филмът „Голяма риба“ връща българския актьор в спомените за повратните точки от неговия жизнен път, оставили ярък спомен в съзнанието му и променили посоката, в която се движи. Ценител на българската природа и истински родолюбец, Велко Кънев споделя кои са късчетата елховска земя, на които открива свободата, пречиства мислите си, а понякога и се усамотява. Докато се отдава на любимото си хоби и се наслаждава на красотата на дивната природа между Странджа и Сакар, актьорът отваря вратите на дома си за авторите на „Умно село“, където енергичната му майка, носеща духа на млад човек, се грижи за безупречното гостоприемство и вкусните гозби.

Вторият епизод от документалната поредица, посветен на един от най-ярките образи от филма „Оркестър без име“ – гледайте тази неделя, 26 юли, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.