Свободно време

Няма дракон в тази приказка

Класическите сюжети оживяват в неочакван и забавен прочит

04.09.2020г. / 06 57ч.
Михаела Лазарова
Корица: Издателска къща "Хермес"

Корица: Издателска къща "Хермес"

Драконът не иска повече да участва в приказки, в които е лош герой. Затова ентусиазирано тръгва да си търси нова история, но се оказва, че в повечето класически приказки няма дракон. Ще се намери ли приказка, в която има дракон и ще получи ли той шанс да стане герой?От тази забавна приказка децата ще научат, че всеки може да стане герой, стига да повярва в себе си и търпеливо да изчака подходящия момент да се изяви.

Лу Картър учи медицина три години, след което получава допълнителна квалификация за начален учител. Любовта й към детските книги с илюстрации се ражда именно по време на работата й като учителка. „Няма дракон в тази приказка“ е първата ѝ (от три) подобни книжки, които се радват на много положителни отзиви от малките читатели и техните родители. Днес Лу живее в Кеймбридж със съпруга си и двете си деца.

Дебора Олрайт се превръща в звезда в света на илюстрованите книги след публикуването на бестселърите The Night Pirates и Don't Read this Book!. Включена е в краткия списък за наградата за илюстратори V&A Illustration Award. В момента работи активно върху няколко детски книги и други художествени проекти, а в свободното си време може да бъде забелязана като DJ на различни музикални фестивали.

Обем: 32 стр.
Цена: 9,95 лв.
ISBN 978-954-26-2023-5

Коментирай
Свободно време