Свободно време

3 причини хората да не ви харесват

Ами ако причината е у вас?

05.09.2020г. / 17 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не можете да накарате някого да ви харесва насила. Но можете да се вгледате по-дълбоко в себе си, да се анализирате и да разберете какво кара хората да не ви харесват, да не искат да са приятели с вас. Често пъти поведението ни ни прави несъзнателни лоши шеги, които пречат на нормалната ни комуникация с околните. Начинът, по който заявяваме себе си понякога оставя погрешни впечатления у другите. Хората не четат мисли, но четат много добре езика на тялото. За него не са нужни специални умения, за да се разчете – природата е кодирала у нас способността да го усещаме на подсъзнателно, инстинктивно ниво. Затова и често пъти не си даваме сметка какви сигнали изпращаме на другите и как сами блокираме възможностите си за контакти и добър социален кръг. 

5 неща, с които мъжете объркват жените, които харесват

Кои са три от факторите, които ни пречат да бъдем харесвани от другите?

Игра на роли 

Когато не сте искрени в общуването си, това се усеща от другите. Играете роли, които не успявате да припокриете еднакво всеки път. Различни сте според ситуацията. Опитвате се да се нагаждате към мнението на събеседниците си. Изразявате позиции, които да се харесат на околните, но в следващ разговор личи друго мнение в противовес с предходното. Всички тези и още типове изкуствено неискрено поведение се усещат от другите и автоматично ви поставят в списъка с нехаресвани и неодобрявани личности. 

Типове поведение, които привличат мъжете най-много 

Свързани статии

Неувереност в себе си

Тук също се намесва природата на едно по-първично ниво. Хората усещат със сетивата си, когато някой е неуверен. Това автоматично отключва инстинкти, подобни на тези при животните, които ги карат да отблъснат неуверения, страхливия, плахия. Те го регистрират като ненадежден, като не толкова качествен без дори да осъзнават избора си. Той е продиктуван отново на подсъзнателно ниво. Когато вие самите не уважавате себе си и не сте убедени в способностите си, хората около вас ще ви възприемат именно като такива – неспособни. Трудно ще ви уважават и харесват, защото несъзнателно сме програмирани да се стремим към по-добро, за да оцелеем. За да бъдете харесвани от другите преди всичко вие сами трябва да се харесвате и да си имате доверие. Хората ще го усетят и ще ви възприемат по коренно различен начин. 

6 знака, че сте силна личност

Прекалено самочувствие 

Другата крайност, разбира се, също е отблъскваща. Ако демонстрирате огромно самочувствие, хората инстинктивно ще се запитат отгоре на какво е стъпила тази самоувереност. Моментално ще открият слабите ви страни и ще се хванат за тях, като за доказателство колко всъщност прехвалени сте в собствените си очи. Тази „програма“ се активира винаги у хората, като начин да се разграничат от някого, който демонстративно показва превъзходството си над другите. Не очаквайте някой да ви харесва, ако имате такова поведение.  

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Велката ( преди 1 година )
Толкова и сме развити значи. Уж хора, пък първобитни. Какво значи това "неуверените отблъскват". И аз съм неуверен на моменти, но малкият ми кръг от хора ми помагат да стана по-уверен. И все пак, всички сме хора и се сдухваме на моменти. Ако се доверяваме само на първичните си инстинкти за кво развитие говорим изобщо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар