Свободно време

Рецепта за лимоновия чийзкейк от сериала „Приятели“

Как може да приготвите сами бързо и лесно изкушаващия лимонов чийзкейк

10.09.2020г. / 14 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: Shop.gladen.bg

Снимка: Shop.gladen.bg

Спомняте ли си онази серия от „Приятели“, в която Рейчъл и Чандлър откраднаха (няколко пъти) лимоновия чийзкейк на съседа си и на финала се наложи да го ядат от земята, защото беше толкова вкусен, че не успяха да си го поделят и го изпуснаха на пода? Точно за този лимонов чийзкейк ще ви разкажем в новата статия от вкусната поредица на онлайн магазина Shop.gladen.bg, от който може да си поръчате продукти от хипермаркети HIT.

Оказва се, че вкусният десерт далеч не е труден за приготвяне, а самият факт, че знаем за него от известния ситком, го прави и чудесна изненада, с която може да впечатлите близките и приятелите си по време на тематични партита или рождени дни. Как може да приготвите сами бързо и лесно изкушаващия лимонов чийзкейк, вижте по-долу:

Необходими продукти:

  • 300 г бисквити;
  • 150 г масло;
  • 50 г кафява захар;
  • 150 г заквасена сметана;
  • 300 г крема сирене;
  • 1-2 лимона.

Начин на приготвяне:

1. Бисквитите се натрошават на ситно до получаване на прахообразен продукт, а маслото се разтапя.

2. Двете съставки се поставят в купа и се объркват добре, докато се получи смес, наподобяваща мокър пясък.

3. Получената смес се разстила равномерно във форма с падащо дъно. Препоръчително е да се пресова, за да се получи гладка повърхност. За целта може да се използва лъжица или дъно на чаша. Поставя се в хладилник, за да стегне, докато се приготвя кремът.

4. В купа се изсипва крема сиренето, заквасената сметана, захарта и изстисканият сок от 1 лимон. Разбърква се до получаване на гладка текстура.

5. Получената смес се разпределя равномерно върху бисквитения блат.

6. Повърхността на чийзкейка се декорира с настъргана лимонова кора. Поставя се в хладилник, за да стегне за няколко часа или денонощие.

7. Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на здравословната закуска, са налични и може да поръчате от сайта shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети ХИТ. Онлайн магазинът доставя продукти в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв. доставката е безплатна.

Коментирай
Свободно време