Свободно време

4 камъка срещу есенна депресия

Може да ги носите като бижута

07.10.2020г. / 08 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Преминаването от един сезон към друг е изпитание за духа и тялото, особено когато се разделяме с лятото и посрещаме есента, а след нея и зимата. Възможно е да се чувстваме по-мудни, апатични, негативните настроения да ни превземат. Понякога със седмици не успяваме да се приспособим към новите атмосферни условия. Освен спортът и здравословното хранене, има и някои камъни, които могат да ни помогнат да повишим положителните си вибрации. Вижте кои помагат при есенна депресия.

Червен яспис

Червеният яспис е прекрасен кристал за всеки преходен период. Той ще ви даде тласък на силата и жизнеността, помагайки ви да преодолеете всякакъв вид умора, зареждайки ви със своята интензивна енергия. Камъкът спомага и за засилване на сексуалната страст във връзките и страстта към живота като цяло.

Носете го под формата на аксесоар, ако искате да бъдете по-смели, да имате самочувствие, да преминавате по-леко през сложните ситуации. Ще можете да продължите напред уверени, оставяйки миналото зад себе си.

5 камъка за баланс на физическото и емоционално здраве

Малахит

Малахитът е друг камък, който може да носите в преходните периоди, заради неговата уникална сила. Когато се колебаете, страхувате се от настъпващи промени, съмнявате се в себе си, малахитът ще ви даде онази яснота, от която се нуждаете. Това е камък на трансформацията и обновяването. Малахитът ще ви помогне да се разделите с минали болезнени спомени. Ще ви вдъхне увереност, да не спирате да се движите напред.

Камъни за късмет според личното число

Кехлибар

Кехлибарът носи цветовете на слънцето, есента, топъл и красив камък, имащ мощна сила. Помага ви да преминете през промени и да се адаптирате към нови обстоятелства, а преминаването от един към друг сезон, може да ни донесе усещане за напрежение.

Свързани статии

Кехлибарът отваря блокажи в чакрата на слънчевия сплит, връщайки радостта от живота с неговите топли и подхранващи енергии. Елиминирайте негативното, като направите този камък част от вашето ежедневие.

Камъни и кристали, които привличат любовта

Оникс

Красивият оникс създава невероятно мощно защитно поле около аурата ви, предпазвайки ви от изтичане на енергия и негативни външни енергии. Предпазва своя притежател от неприятни емоции, повишава неговата увереност, освобождава го от негативни усещания, мисли, които му пречат да бъде щастлив. С оникс ще отстоявате смело себе си, ще ви бъде по-лесно да излезете от зоната си на комфорт, да елиминирате токсичните хора от живота си, да поставите ново начало.

Снимки: istock

Коментирай