Свободно време

Таро карта за 9 ноември

Ще бъде ден за самоанализ и вслушване в душата

09.11.2020г. / 05 53ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Четворка пентакли. Днес може да осъзнаете, че сте се вкопчили силно в ситуация или човек, които ви дават сигурност. Толкова силно, че не си позволявате да видите и други възможности и перспективи.

Съвет за деня – Отшелникът. Ще бъде ден за самоанализ и вслушване в душата. Може би днес ще се отдръпнете физически и психически от света, обръщайки се навътре, за да направите обзор на мотивацията си, целите и ценностите си. Ще бъдете в търсене на вашето автентично аз.  Като съвет към Четворка пентакли, Отшелникът се пада, за да ни предизвика да се вслушаме в сърцето си и да потърсим там дали наистина ни е необходимо да се вкопчваме и да държим на това усещане за сигурност, което ни дава нещо или някой.

В работата:

Комбинацията от карти ни призовава да търсим подтекста, да сме наблюдателни и да виждаме отвъд това, което излиза на повърхността. Ако ситуацията в момента ви ограничава, опитайте да потърсите по-надълбоко и да видите дали няма да намерите нещо повече от ограничения. Може би дори възможности.

За влюбените и семейните:

И за влюбените е валиден призивът да са по-осъзнати днес. Под повърхността на битовото, на материалното и видимото с просто око, стои цял един дълбок океан; той ви чака да се гмурнете и да потърсите отговори на душевните си терзания. Да попитате какво иска сърцето ви.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай