Свободно време

„Просвета“ и А1 предоставят безплатен достъп до e-prosveta.bg за 30 дни

От 18 ноември до 31 декември всеки, който активира абонамент за е-просвета, може да тества безплатно електронната образователна платформа за срок от 30 дни

18.11.2020г. / 12 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: A1

Снимка: A1

Днес стартира нова кампания на А1 и издателство „Просвета“, която има за цел да насърчи електронното образование в страната с помощта на дигиталните технологии. Двете компании ще осигурят 30-дневен безплатен достъп до образователната платформа e-prosveta.bg за всички потребители. Съдържанието на платформата е създадено по учебните програми на Министерството на образованието и науката и е подходящо за учещите по учебниците от всички издателства. А1 ще осигури и безплатен трафик до e-prosveta.bg до края на годината за своите клиенти на мобилна услуга. Така децата им ще могат да се учат, без това да отнема от мегабайтите на максимална скорост, които са включени в абонамента им.

Голяма част от учениците са принудени да учат изцяло онлайн, а наличието само на онлайн класни стаи и решения за видеоконференции не са достатъчни за качествения образователен процес. Електронното училище на България е-просвета е интерактивна образователна платформа, специално създадена за учениците и учителите. Електронните учебници по всички предмети и познавателните книжки в нея са по програмите на МОН. Тя съдържа стотици видеоуроци и кратки е-уроци, изцяло съобразени с особеностите на дигиталните технологии, които успяват да поддържат вниманието на учениците със синтезирана и същевременно увлекателно поднесена информация.

Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България, коментира кампанията: „Вече всички искаме да видим края на пандемията, но дотогава трябва да продължим да полагаме усилия, за да намалим негативните последици от нея. Голяма част от училищата учат онлайн, но използват само една част от възможностите на дигиталните технологии, които осигуряват свързаност и комуникация. Истинските ползи обаче се крият в платформите за онлайн образование, които предлагат интерактивност и съдържание, създадено от специалисти, каквато е и e-prosveta.bg. Ние ще я направим безплатна за период от 30 дни, като така се надяваме не само да помогнем на учениците и учителите да продължат да учат ефективно през този период, но и да им покажем електронното училище на България.“ 

„Пандемията от COVID-19 принуди голяма част от училищата и университетите временно да затворят своите врати, но ученето е процес, който както добре знаем, никога не трябва да спира, без значение от обстоятелствата. Образователната платформа e-prosveta.bg е добро решение за учениците и учителите, особено в момента. Нейното съдържание е създадено по учебните програми на МОН и може да направи образователния процес по-интересен и пълноценен“, коментира Владимир Кръстев, изпълнителен директор на „Просвета Либри“. 
 
Образователната платформа e-prosveta.bg е изцяло онлайн решение и предлага богато съдържание като видеоуроци, интерактивни учебници, над 35 000 интерактивни материала и теста, задачи, упражнения, 3D визуализации, видеофилма, 360 градуса VR панорамни снимки и др. Ресурсите в платформата се обогатяват непрекъснато.

Абонамент за е-просвета може да се активира на e-prosveta.bg или на A1.bg. При поръчка на услугата се добавят данните на банкова карта, с която ще се извършва плащането на абонамента, ако бъде продължен след изтичането на безплатния тестови период.

След като активират нов абонамент за услугата е-просвета, всички нови потребители получават 30-дневен безплатен тестови период. По този начин учители и ученици ще могат да се възползват безплатно от платформата, която е отлично допълнение към образователния процес. В рамките на месец потребителите ще могат да ползват пълното съдържание в платформата e-prosveta.bg и ако решат да се откажат от абонамента си, няма да дължат нищо. А ако електронното училище е-просвета им хареса и желаят да продължат използването му срещу заплащане, не се налага да правят нищо допълнително – избраният абонаментен план ще започне да тече автоматично.

Клиентите на e-prosveta.bg, които в момента ползват безплатен тестови период, автоматично ще получат допълнителни 30 дни, през които ще могат да продължат да ползват платформата без да дължат заплащане. Специалните условия с безплатен тестови период от 30 дни са достъпни за всички абонаменти за е-просвета и се предлагат до 31 декември. Повече информация за кампанията може да бъде открита на e-prosveta.bg и А1.bg.

Коментирай