Свободно време

Таро карта за 19 ноември

Ден, в който да кажем истината, да бъдем смели, но и смирени

19.11.2020г. / 07 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Кулата е една на пръв поглед плашеща карта, тя символизира срутването на всички наши предразсъдъци, навици, убеждения, върху които сме я построили. Но енергията на кулата е неизбежна, в живота нищо не остава статично и непроменено. Кулата символизира разтърсването на части от живота ни, които са в застой. Процесът на промяна е започнал.

Днес е подходящ ден да приемем и преосмислим промените, и още повече тези, които не ни харесват. Съпротивата би донесла повече болка, защото цикълът на промените в живота ни е неизбежен. Спокойствието ще ни даде един по-трезвен поглед и визия за бъдещето и прекрасните неща, които предстоят. Кулата е голям шанс да разчистим излишното, за да положим основите на нов и по-интересен етап от живота ни.

Съвет за деня – Лунната енергия насочва вниманието ни към почивката. Планувайте почивка, може да е дори личен ритрийт навътре към себе си и собствените емоции. Дайте си време в самота, за да усетите по-плътно преживяванията и емоциите от последните дни, седмици или месеци, за да осъзнаете по-ясно как ви се отразяват. Нещо може би ни убягва, нещо може би не виждаме в забързаното темпо на ежедневието. Би било хубаво да си дадем време и да се отпуснем, за да видим по-ясно ситуацията.   

В работата:

Прекрасен ден за разчистване, освобождаване от ненужни вещи и връзки с хора. Да преосмислим графици и ангажименти. Ден, в който да кажем истината, да бъдем смели, но и смирени. Емоционален ден, в който може да има недоразумения, избухвания, но е добре да запазим самообладание и да приемаме. Енергията на кулата е подарък от съдбата, маскирана като неприятност, а луната може би ни насочва към нещо скрито, което ще излезе наяве.

За влюбените и семейните:

В любовта вероятно има колебания, неясноти, а в по-негативен аспект дори може да научите за лъжи. Временна почивка един от друг би била полезна, за да се укрепи връзката.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай